Начало ВЕСТИ Историята на Кристи, която си отряза единия крак, за да облече къса...

Историята на Кристи, която си отряза единия крак, за да облече къса пола за пръв път от 20 години (СНИМКИ)

100

Жена, която над 20 години е крила „грозния“ си крак зад панталони,

сега има самочувствието да носи всякакви дрехи, след като е взела решение да го ампутира, пише „Дейли Мейл“.

32-годишната Кристи Уимбли от Сейнт Луис, Мисури се е срамувала от крака си, който е спрял да расте,

когато тя е била диагностицирана с рядка форма на рак на гръбначния стълб, когато е била на 6 години.

Нервите, свързващи гръбначния мозък с крака, са били повредени по време на операциите за отстраняване на тумора. Това означавало, че е бил преустановен растежа на крайника ѝ и той е останал с около 5 см по-къс от другия. Така жената не е можела да ходи без патерици.

Кристи била подложена на 19 операции, за да се опита да удължи крака си. Тя е била наречана „инвалид“ от съученици и заради това се е вманиачила в прикриването на увреждането си – никога не носела къси панталони или рокли дори в горещите летни дни.

Кристи, която е майка на едно дете, е била „заклещена“ в инвалидна количка в продължение на месеци след всяка операция, за да се възстанови.

Тя казва, че целият ѝ живот се променил, след като през юли 2017 г. взела решение да ампутира крайника си и сега гордо показва протезата си.

„Не бях носила къси поли и рокли от 20 години. Ако носех рокли, те бяха супер дълги и въпреки това не бях достатъчно уверена. В Мисури е много топло, особено през лятото. Избягвах да ходя на мероприятия като бейзболни мачове и други неща на открито. Ако го правех, носех панталони и се потях до смърт“, разказва Кристи.

В училище просто искала да се приобщи към останалите, но заради инвалидната количка или патериците, това не можело да се случи, така че тя се опитвала да прикрие недъга си по всякакъв начин.

Решението да отрежа крака си беше най-доброто пред зелия ми живот. Напълно промени увереността ми. За пръв път в живота ми нося шорти и къси дрехи. Когато нося панталони, аз режа единия крачол, за да покажа протезата си. Гордея се с новия живот, който тя ми даде.

Кристи каза, че семейството ѝ: съпругът – механикът Дон Уимбърли и 4-годишната ѝ дъщеря Ева Ервин са усетили голямата промяна. Жената вече е по-свободна в движенията си, тъй като тя е снабдена с бионално коляно, което се контролира от тежестта и движението на горната част на крака.
Кракът на Кристи може да се управлява и от нейния смартфон, като може да бъдат включени различни режими за дейности като бягане и дори тенис.

 „Гледайки снимки с „грозния“ ми крак аз въобще не съжалявам за решението си. Не можех да продължавам повече така, да се крия. Като се замисля трябваше да го направя преди години, а не да губя време в притеснение как да скрия този крак.

 

 

Източник: Блиц