Начало ВЕСТИ От седмица КАТ не следи с камери за превишена скорост, но след...

От седмица КАТ не следи с камери за превишена скорост, но след дни обръчът около джигитите ще се затегне с…

67

Катаджиите в цялата страна ще следят за джигити в над 30 акции до края на годината. Това съобщиха от Държавно-обществената консултативна комисия по проблеми на безопасността на движението, съобщава „Телеграф“.

На последното ѝ заседание в МВР на 26 февруари план-графикът на полицейските операции е бил утвърден.

Засиленият контрол започна вчера преди Националния празник 3 март. В петък следобяд униформените се занимаваха с организация на движението. През почивните дни е проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, както и дали колите са годни да са на пътя през зимата. Заради влошените метеорологични условия, от почти седмица от КАТ не са следили с камери за превишена скорост.

„Това ще продължи, докато времето се оправи“, уточниха от Пътна полиция.

В плана за акции на ченгетата влизат кампаниите „Абитуриенти“, „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, „Безопасно лято!“, „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, както и проверки около студентския празник 8 декември. Ще се проведат и ежегодните акции „Зима“, „Алкохолът е лош шофьор“, како и срещи с мотористи. През май ще бъде избран след хиляди водачи „Най-добрият млад шофьор на България“.