Начало ВЕСТИ Цяла България застана зад нея в този тежък миг! Току-що съпругата на...

Цяла България застана зад нея в този тежък миг! Току-що съпругата на д-р Иванов изплака в ефир: Детето ни има

87

Спали сме през нощта. Нямам право да коментирам нищо свързано с въпросната нощ.

На другия ден разбрах какво е станало в дома ми. Чухме се сутринта с мъжа ми, той каза, че отива на работа.

По-късно видях полицаите. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ Жулиета, съпруга на задържания лекар Иван Димитров за убийството на пловдивския крадец Жоро Плъха.

„Мъжът ми нищо не ми  е казал. Нищо конкретно не знам. Бяхме се разбрали да се чуем по-късно, аз го потърсих, но той не ми вдигна телефона. Полицаите тук ми казаха, че е задържан за разпит“, каза тя, цитирана от Блиц.

Жената призна, че вече 3 пъти семейството й бива обирано. „Децата ми са на 6, голямата ще ги направи утре, има рожден ден. Надявам се подаръкът й да е баща й. Малката е на 2 и половина. Децата нищо не знаят, старая се да не разбират. Казвам им, че баща им има работа и е заминал някъде и така.

Не знам съпругът ми да има оръжие“, каза Жулиета и се разплака в ефир. Човекът, който съм видяла по сайтовете – Жоро Плъха, не съм го виждала никога и не го познавам. Не знам какъв е законът в детайли, но мисля, че съпругът ми се е защитавал.

Виждам, че хората го подкрепят, но се надявам да има промяна и на закона“, каза тя и добави, че знае, че протестите се организират в социалните мрежи, но тя и семейството й нямат профили там. „Мъжът ми е добър лекар. Винаги оказва помощ. Ходи извънредно на работа, винаги се е отзовавал и не е отказал помощ на никого“, заяви Жулиета. „Знам, че днес има часове за свиждане. Надявам се днес да мога да го видя. Надявам се да си дойде вкъщи, за да види децата си. Искам да си дойде, за да направи подарък на дъщеря си за рождения й ден“, каза тя./Блиц