Начало ВЕСТИ Истината на Дани Златков за кървавия бой! Шокиращи разкрития за случая, ето...

Истината на Дани Златков за кървавия бой! Шокиращи разкрития за случая, ето какво го е провокирало

76

Даниел Златков разказа своята гледна точка за боя, в който взе участие пред дискотека в Благоевград.

Малко по-рано сутринта братът на пострадалия и още две момчета коментираха инцидента, като обвиниха Златков, но ето какво разказа той.

„Излючително към разочарован и изненадан от думите на трите момчета. Почти всичко, което изрекоха, бяха абсолютни лъжи. Вкъщи седим и не можем да повярваме, че това се случва.

Случката за мен беше стандартна, случва ми се почти всеки път, когато излизам. Прибираме се от дискотека със съпругата ми и нейна приятелка. Полицията казва, че сме употребили алкохол, което не е съвсем така.

Аз не мога да пия много – изпих едно-две малки питиета за цяла нощ. Две момчета седяха пред входа на дискотеката и видимо ни чакаха. Потърпевшото момче се обърна към мен и каза, че му е било мечта да се бие с мен.

Всички ние и тримата го приехме с усмивка. Съпругата му ми каза, че изобщо не е в моята категория и не може да се бие и си пръдлжихме по пътя“, започна разказа си Златков пред Нова телевизия.

„Той обаче започна да използва абсолютно недопустими думи, започна да псува съпругата ми. Аз съм преглъщал много неща, бях решил и този път да се прибера спокойно, но нещата станаха прекалени. След много кратък бой момчето се предаде и започна да се извинява и каза, че е много пиян и не знае какво говори и че съжлява за случката.

Когато чух извинителните думи и признание, стиснах му ръката, благодарих им и исках да си тръгнем съвсем нормално. Той обаче ме дръпна и ме удари и започна нов бой, който също можеше да приключи много бързо. Момчето до последно държеше и сякаш искаше още по-голям проблем да стане.

Изненадаха ме думи от неговия приятел, че ще станат известни, че едва ли не това им е било целта.

Вече се заричам да не излизам на подобни места, защото има момчета, които подпийват и не знаят какво правят. Винаги съм апелирал да няма побоища по улиците и дискотеките, защото може да се случи нещо сериозно. Аз исках на няколко пъти да приключат нещата и така изглеждаше в началото, но за съжаление той продължаваше с обидите и острите реплики. Просто едва ли не беше неизбежно. Притесни ме, че братът на момчето каза няколко лъжи. Не е вярно, че не съм го търсил. Разговарях два пъти по телефона с него. Брат му ме молеше да не говорим пред камерите и да се разберем какво да говорим пред медиите. И накрая излязоха пред журналистите – това не беше коректно.“

На въпрос, искал ли е да говори с пострадалия, Даниел Златков обясни: „Много по-рано исках да говоря с него, имах отказ от всички негови приятели. Исках да разбера какво целеше с всички тези обиди и защо искаше да се стигне до тук.“

„Аз си мислех, че имам страхотно чувство за спокойствие и самосъхранение и исках да пренебрегна и този път обидите, но беше намесена жена ми. Момчето видя, че мен няма как да ме провокира. Съпругата ми през цялото време се опитваше да спре боя, не искаше да се стига до там, защото видяхме всички какви последици има и какъв шум се вдига.

Не съм се консултирал с адвокат, след разговор с брата казах, че съм виновен, че съм си позволил подобно нещо. Но всички видяха, че исках няколко пъти да прекратя боя. Всичко стана на тревата отпред, не е имало никаква кръв на плочки или каквото й да било. Сигурен съм, че всички ще потвърдят думите ми, защото това е истината. Съжалявам, че неща, които бяха казани от трите момчета, бяха поспестени.

 

Източник: Блиц