Начало ВЕСТИ Проф. Мишо Константинов с гръмовен коментар след убийството на Плъха, предложи да...

Проф. Мишо Константинов с гръмовен коментар след убийството на Плъха, предложи да се дадат пари на ромите!

122

Българското общество е като оголен нерв и реагира на най-малката несправедливост. Така проф. Михаил Константинов коментира видимото социално напрежение у нас, цитиран от „Фокус“.

Анализаторът уточни, че българинът вече не търпи фалш до такава степен, че се смята за лъган с и без основание и това несъмнено може да доведе до неприятни последствия в политически и социален план.

Според него на лице са всички предпоставки за етническо напрежение. „Хората са изключително изнервени. Трябва да се спре с толерирането на една група хора спрямо другите.

Ако малцинствените групи са безнадеждно бедни, нека получат някакви пари или безплатни карти. Хората наистина ще вземат положението в свои ръце, самите малцинства също са доста изнервени. Ако има несправедливост – няма никакво значение, че днес живеем по-добре от вчера.

Липсата на чувство за справедливост разрушава едно общество“, каза още проф. Михаил Константинов. Той подчерта, че важно за жизнеността на обществото ни в неговата цялост е да се върне чувството за справедливост на хората. Анализаторът допълни, че по случая с убийството в Пловдив са необходими изключително внимателни, но решителни действия.