Начало ВЕСТИ Спомняте ли си момчето, което стана баща на 13-годишна възраст? Историята има...

Спомняте ли си момчето, което стана баща на 13-годишна възраст? Историята има невероятно развитие! Ето какво се случва

85

Историята за 13-годишното момче , което става баща, носи всички елементи на телевизионен сериал – любов, скандал, предателство, неочакван изход, но и важно послание и предупреждение.

Алфи Патън (13) стана баща с приятелката си Шантал Стедмън през 2009 г.

„Беше лудо време. Когато за пръв път хванах бебето в ръце, това беше невероятно преживяване.

Бях прекалено неопитен, за да разбера какви са последствията от това да съм млад родител, но ми харесваше да я държа в ръцете си и веднага я заобичах „, каза Алфи.

Майката, Шантел Стедман, е била само на 15 години, когато родила, а Алфи скоро става известна като най-младият баща във Великобритания.

– Където и да ходех, хората знаеха кой съм. Не можах да напусна дома си със седмици. Не ходех и на училище, казва младият баща.

Междувременно майка му била отчаяна, защото не можела да повярва, че синът й е станал баща. По същия начин, когато го попитала как се е стигнало до всичко това, той отказвал да отговори, след което започнал да се съмнява.

Майката на Алфи настоявала да се направи ДНК тест, тъй като две момчета от квартала казали, че има вероятност те да са родителите на детето. Поради това тя настояла да бъде направен тест и накрая се случило – тестът показал, че Алфи не е бащата.

Тази информация много наранила момчето. „Плаках с дни и почти не напуснах стаята си. Ситуацията се влоши, защото не виждах и детето, тъй като Шател и семейството й се отдръпнаха веднага щом разбраха, че не съм баща „, казва Алфи.

Истинският баща се оказва Тайлър Баркър, който живееше в същия квартал и също е на 13 години. Той признава, че е загубил невинността си с Шантел една нощ под влияние на алкохол. По-късно той заявява, че това е най-голямата грешка в живота му. Алфи, осем години по-късно, казва, че се радва, че не е баща и че оттогава има няколко връзки, но все още не мисли за децата.

 

Източник: За жената