Начало ВЕСТИ Ето коя супер височайша българка, позната на целия народ, стои зад гърба...

Ето коя супер височайша българка, позната на целия народ, стои зад гърба на Гинка Върбакова! Това не ви е минавало и през ум

41

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски обяви, че пиар фирмата на Моника Станишева обслужва купувача на „ЧЕЗ-България“ Гинка Върбакова и нейната фирма „Инерком“.

Моника Станишева е съпруга на лидера на Партията на европейските социалисти и бивш председател на БСП Сергей Станишев.

Тя е собственик на PR компанията „Актив груп“ и е поела кризисното комуникационно обслужване на „Инерком“.

В съобщенията не фигурираше официално името на пиар фирма, тя бяха изпратени от мейл и от името на „Инерком България“.

Вчера „Капитал“ съобщи, че в мета данните на изпратения файл за създател е посочена Monika Yosifova – името съвпада с това на Моника Йосифова, по-късно Станишева. Пред изданието обаче тя е отрекла да има нещо общо.

„Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ“, каза Гърневски от парламентарната трибуна в декларация от името на групата на ГЕРБ.

Припомняме, че речта на Върбакова пред парламентарната енергийна комисия миналата седмица имаше доста изненадваща атака спрямо Корнелия Нинова, в която могат да се четат между редовете и разчистване на политически сметки. „От лидера на една политическа сила беше зададен въпросът как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ. Мога ли и аз да върна въпрос в същия стил? А как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи „Техноимпекс“, прочете Върбакова. Разбира се, да се твърди, че в това има политическа интрига с червен оттенък, е прекалено, още повече че подобно изказване изглежда по-близко до кампанията на ГЕРБ от последните месеци срещу Корнелия Нинова за участието й в приватизацията на „Техноимпекс“.

„Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде“, заяви Гърневски.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ определи изявлението на Гърневски като „фалшива новина“ и заяви, че всеки един народен представител „трябва да се срамува от подобни изявления, сбирщина от поредни слухове“.

„Няма как да се има доверие, когато за най-малкото нещо, чуто-недочуто, разбрано-неразбрано, ние сме готови да стигнем дъното. Това е една свещена трибуна, но вие наистина я превърнахте в селска седянка. Силно вярвам, че сме избрани да изпълним една цел, а тя е просперитетът на българската държава и подобряване на благополучието на българските граждани“, заяви Стойнев.

По думите му от БСП няма политик, който да си позволи в името на личния си интерес да постави този на държавата. „Тук няма печеливши и губещи, тук има интерес на България“, посочи Стойнев от името на групата на социалистите.

Пред Министерския съвет вчера левицата начело с лидера й Корнелия Нинова организира протест срещу сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ у нас на българската фирма „Инерком“ и едноличната й собственичка Гинка Върбакова.