Начало КЛЮКАРНИК Изтече току-що, още никой не знае! Няма да повярвате с какво се...

Изтече току-що, още никой не знае! Няма да повярвате с какво се захвана бившата ТВ водеща Ани Цолова!

28

По традиция дългоочакван подарък в края на всяка музикална учебна година на „Фортисимо в клас“ са заключителните симфонични концерти.

 

С публика от повече от 22 000 деца за 8 години, тази година образователната програма гостува на пет града.

Създателят Хари Ешкенази е щастлив от възможността да представи на младата аудитория нетрадиционен синтез от сценични изкуства – класическа музика, театър, на фона на видеопрожекции и филмова музика…

В заключителните концерти на „Фортисимо в клас“ ще се включи популярната водеща от „Тази сутрин“, а после и от „Здравей, България“ Ани Цолова.

Тя и Плевенската филхармония ще бъдат домакини на програмата на 20 април. Миналото лято Цолова внезапно изчезна от ефира на „Нова“, като телевизията разпространи съмнително прессъобщение, че тя подготвя собствено предаване.

Заговори се, че медията има политически интереси, които са в разрез с идеологията на Цолова. Тя така и не се завърна в ефир и бе заменена в „Здравей, България“ от колежката си от БНТ Аделина Радева.

Първият финален концерт на „Фортисимо в клас“ ще бъде в София на 28 март , отново с гостоприемството на Софийска филхармония и зала „България“ и  водещ Александър Кадиев. Симфониета Враца и Ана Пападопулу ще са следваща спирка на 29 март, Пловдив ще вдигне завеса на 18 април с участието на Юлиан Вергов и Пловдивска Опера. Последен акорд и финал ще даде Симфониета Видин, пише дир.бг.

Изненадите за всички пет концерта – модерен микс от бийтбокс и гъдулка са мисия на Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова. Дирижира маестро Максим Ешкенази. „Фортисимо в клас“ се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.