Начало ВЕСТИ Лекар, избягал от Северна Корея, разкри ужаса с изтребването на бебетата инвалиди!

Лекар, избягал от Северна Корея, разкри ужаса с изтребването на бебетата инвалиди!

71
Сподели

Северна Корея избива бебета, родени с увреждания, а новородените, които успяват да оцелеят, са подлагани на медицински експерименти в лаборатории. Това съобщава „Дейли стар”, позовавайки се на лекари, избягали от страната.
Ако може да се вярва на бегълците, заповедта за избиване на бебетата с ограничени възможности е издадена лично от лидера на КНДР Ким Чен Ун. Именно така може да се обясни практически пълното отсъствие на инвалиди в страната.

Припомняме, че на параолимпийските игри, които започнаха в Пьонгчанг, Южна Корея, комунистическата държава е представена само от двама спортисти.

По думите на бившия севернокорейски лекар Ри Кванг-хол, Пхенян следва нацистките принципи за чистота на расата. „Неправилните” бебета се убиват още при раждането им, а ако паталогията е видяна по време на бременността, майката е принуждавана или да направи аборт, или да се откаже от детето веднага след появата му на бял свят.  С малкото оцелели се правят експерименти в специални болници, върху тях се тества и химическо оръжие. Думите на Ри Кванг-хол получават потвърждение и от други дезертьори.

Друг бежанец от КНДР, който тази година прави дебют в  хокейния отбор на Южна Корея на Параолимпийските игри в Пьонгчанг, казва, че „севернокорейската пропаганда представя страната като здрава и силна, но ние показваме, че това не е точно така и затова властите се отнасят толкова жестоко с нас”, разказва спортистът, загубил крака си при инцидент.

Инспектори от ООН са посещавали медицински учреждения в Северна Корея, където са попадали на инвалиди. Но визитата им е била под строг контрол от страна на местните власти, които са им забранили широк достъп до голяма част от здравните заведения.