Начало ВЕСТИ Докъде се докарахме: Тарторът на „Килърите“ се разхожда с тежка държавна охрана...

Докъде се докарахме: Тарторът на „Килърите“ се разхожда с тежка държавна охрана из България, за да не се ограничавали правата му

100
Сподели

Георги Вълев, сочен за мозък на „Килърите“, днес отново бе доведен в Съдебната палата на Бургас, ангажирайки сериозна охрана – и на ГД „Изтърпяване на наказанията“, и на спецполицаите, които пазят и пиле да не прехвръкне около него Над 15-ина тежковъоръжени го ескортираха, пише „Флагман“.

Явно имат опасения, че Вълев, който изтърпява доживотна присъда може да организира бягството си.

Това в никакъв случай няма да е последно идване на Вълев в Бургас. Дори напротив – упражнението ще се повтори поне още няколко пъти и той ще бъде развеждан с тежка охрана през цялата страна, за да не му се ограничават гражданските права.

В случая Вълев съди Бургаския административен съд(АдмС Бургас), защото останал с усещане, че го дискриминират по друго дело, което водил – срещу ГД „Изтърпяване на наказанията“ заради лошите условия в затвора в Бургас.

Вълев бе тук от 20.12.2012 до 12.12.2015 година, след което е насочен към затвора в Ловеч. На няколкото съдебни заседание на които се явявал като пострадал той твърди, че е дискриминиран от съдиите – отказали да му свалят белезниците, не му предоставили и протоколите от заседанията.

Според Вълев е дискриминиран по признак „имуществено състояние“, „етническа принадлежност“ и „лично положение“. От АдмС Бургас уточняват, че са му изпратили копия от протоколите, а на две от заседанията отказали да му свалят белезниците, защото становището на затворническия началник бил, че „същият е опасно за бягство лице“.

„С оглед на това съдът намира, че не се доказа и твърдяното дискриминационно третиране на ищеца от ответника, изразяващо се в несваляне на белезниците му в съдебно заседание, тъй като липсват доказателства за друга обичайна практика на ответния съд в тази насока по отношение на останалите лишените от свобода лица, които са страни по дела пред АдмС“, пише на първа инстанция Районен съд Бургас.

Делото днес започна на въззивно ниво – в Окръжния съд, но първото заседание бе отложено.