Начало КЛЮКАРНИК Гринго на Софка си призна за рекета! Ето каква присъда ще получи!

Гринго на Софка си призна за рекета! Ето каква присъда ще получи!

115
Сподели

10 месеца зад решетките и 5 бона глоба получи Гринго, който ще излезе на свобода през юни

Тихомълком се споразумя с прокуратурата Тодор Давидов-Гринго, прочул се като любимия мъж на ромската певица Софи Маринова – пише в. „България днес“.

Той се призна за виновен за рекет на айтоски бизнесмен и така успява да получи хем по-лека присъда, хем да избегне тягостен съдебен процес и досаден медиен интерес – коментира изданието.

Тодор Давидов бе арестуван миналия септември след сигнал на заможния търговец Асен Атанасов, познат ката Акиф. Той твърди пред ченгетата, че е бил изнудван от непознати. Задържани са Грингои аверът му Стефан Сливков.

Двамата го изнудват за 50 хил. лева в брой, като заплашват да очистят него и семейството му, ако не приготви парите. Принудата и заплахата за убийство срещу търговеца на контейнери са извършени в период от 18 септември до 23 септември, миналата година.

Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той намерил симкарти и телефони и подучил Сливков как да води преговорите за парите.

Сливков продължава да упорства в ареста и засега остава зад решетките. Гринго няма никакво намерение да се задържи дълго в зандана. Затова и по съвет на скъпотлатения си адвокат Марин Марковски склонява глава и се съгласява на сделка с прокуратурата. Така Давидов получава 10 месеца лишаване от свобода, като вече е излежал почти 6 от тях.

Певицата Софи Маринова бе неотлъчно до него в тежкия за връзката им момент.
„Те на убийци ни направиха, а ние сме само музиканти“ – коментира разтреперана в съдебната зала гласовитата ромка.