Начало ВКУСНО Много го обичам, но не ми се получаваше у дома. Колежката днес...

Много го обичам, но не ми се получаваше у дома. Колежката днес ми разкри тайната на истински добрия кашкавал пане!

1446
Сподели

Този кашкавал пане се топи в устата и няма начин да не ви се получи

Предлагаме ви рецептата за кашкавал пане. Всеки обича да го хапва по заведения, но доста читателки пишат, че все не им се получава у дома.

Ето, това е тайната му и тя е много лесна.

Трябват ни 500 грама кашкавал, две яйца, шест лъжици брашно, шест лъжици галета, олио, вода.

Първо трябва да си нарежем кашкавала на филийки, а после да потопим всяко от парчетата в една купа с вода. Идва ред на овалването в брашното, а после и в разбитите преди това яйца.

Чак накрая парчетата кашкавал се овалват в галетата. Вече сме поставили на котлона един тиган със сгорещено олио и в него внимателно поставяме едно след друго парчетата кашкавал.

Пържим ги, докато не добият онзи чуден златист цвят, но внимаваме много да не ги прегорим, нито пък да ги поставяме близо едно до друго, за да слепнат.

Готовите вече панирани кашкавалчета ги поднасяме на трапезата със свежа салата, туршия, картофи или каквото друго ни дойде на ума, имаме на разположение или пък обичаме.

Знаем, че кашкавал пане е една от най-познатите и харесвани рецепти, но ви я представихме днес само заради това, че има доста читатели, които не знаеха как точно се прави така, че панираният кашкавал да стане мекичък и вкусен като по заведенията.

Виждате, че е съвсем, съвсем лесно и простичко. Важно е само да се спазват точно указанията и последователността на действията. Иначе нашият паниран кашкавал е готов за няма и 20 минутки.

Пожелаваме ви да ви се получи прекрасно, да си го изядете с наслада и да ви е много вкусно на всички!

 

Източник: За жената