Начало ВКУСНО Бърза и изключително вкусна вечеря за цялото семейство!

Бърза и изключително вкусна вечеря за цялото семейство!

1449
Сподели

Искате рецепта, на която цялото семейство да се радва? Тази със сигурност ще допадне на всички, защото вкусът й е изключителен.

 Гнезда от мляно месо със сирене и пъдпъдъчи яйца  – звучи като ястие, което е много сложно, но всъщност не е така както изглежда

Пилешкото месо може да се замени с свинка и телешка кайма, въпрос на личен вкус.   Пъдпъдъчите яйца  са за запълване на гнездата и могат да се заменят с кокоши.

Необходими Съставки

Пилешко месо 1 кг

лук 2 бр.

яйце 1 бр.

галета 100 g

Подправка за пиле на вкус

Хмел 1 щипка

Чесън Прах 0,5 ч.л.

Твърдо сирене 50 грама

Яйца от пъдпъдък 18 бр.(може и обикновени яйца м размер)

сол на вкус

 

Как да си го приготвите:

1.Нарежете лука възможно найдребно, в дълбока купа, разбъркайте с пилешко месо (кайма), галета, всички подправки и солта. Добавете яйце, разбъркайте добре и оставете в хладилник за 30 минути.

2.Приготвената маса се разделя на 6 равни части, от които правите големи плътни топки и ги поставяте в тавичка. Не забравяйте на дъното да поставите фолио! Топките, леко сплескайте с ръка, след това с лъжица или чаша направете дупка в центъра на всяка. Сложете за 15 минути при 180 градуса.

3.Гнездата се изваждат от фурната, напълва с настърганото сирене, кашкавал и ако решите може да добавите някоя маслинка или кисела кратсавичка. Отгоре леко разбийте 3 пъдпъдъчи яйца или 2 нормлани по- малки на големина. Опитайте се да не повредите жълтъка. Върнете ястието във фурната  за още 15-20 минути.

Ако сте харесали това ястие, със сигурност ще харесате и други наши рецепти. Приятели, подгответе се за радостта, която ще донесете на семейството си и не забравяйте да споделите нашата рецепта с приятелите си.

 

Източник: За жената