Начало КЛЮКАРНИК Жестока новина за Азис! Кралят на фолка е съсипан, дъщеря му Рая…

Жестока новина за Азис! Кралят на фолка е съсипан, дъщеря му Рая…

1183
Сподели

Родителските права на фолкпевеца Азис са отнети със съдебно решение, предаде „Телеграф“.

Майката на единствената му щерка Рая – Гала, го е осъдила наскоро след разрив в отношенията им, макар че през дългогодишната си връзка така и не стигнаха до брак.

Софийският районен съд е предоставил родителските права на Галина Георгиева, както е името на Гала по лична карта, и е постановил детето да живее при майка си.

Решението е от 15 декември 2017 г. и е определило и режима на личните отношения между бащата Азис и 11-годишната му наследница. Той може да я взима всяка четна събота и неделя от 10 часа в събота до 17 часа в неделя с преспиване в дома му, както и 15 дни през лятото и по 5 дни през коледната и великденската ваканция. Съдът уточни, че това не бива да е по време, съвпадащо с годишния отпуск на майката.

Кралят на фолка е осъден да заплаща и на малолетното дете чрез майка й издръжка от 1000 лева. Тя трябва да бъде платима от 10 до 20 число на всеки текущ месец, начиная от влизане в сила на решението до настъпване на причина за нейното увеличаване или прекратяване,

заедно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, считано от датата на забава до окончателното й изплащане, пише още в документа. Азис е осъден и да изплати по сметка на Софийския районен съд 720 лева, представляващи държавна такса по делото. Решението не подлежи на обжалване, заключва районният съд. /Блиц