Начало КЛЮКАРНИК Цял живот си слагам парфюм така, а то било грешно. С тези...

Цял живот си слагам парфюм така, а то било грешно. С тези трикове пръскам по малко, а аромата трае много по-дълго

856
Сподели

Изборът на подходящия парфюм за вас е само 50% от успеха. Aроматът трябва да може да се носи правилно.

Няма значение дали е скъп или евтин, трябва да се използва разумно. В края на краищата, безсмисленото разхищаване на любимия ви парфюм дори може да промени аромата му до такава степен, че другите да се наложи да останат далеч от вас.

Как е правилно да се прилага парфюм

Ще ви разкажем за 5 трика за използване на парфюм. Благодарение на тях вашият аромат ще се задържи дълго и ще бъде божествен.

1. Изберете продукти от един аромат

За да издържи дълго вашият парфюм, трябва да изберете кремове за тяло и дезодоранти с подобен аромат или неутрални миризми. Никакъв друг аромат не трябва да се конкурира с красивия ви парфюм. В идеалния случай, дори вашите ролони или дезодоранти не трябва да имат аромат. Разбира се, за да подобрите аромата, можете да използвате за тялото си парфюмиращ крем от същата марка и линия, като парфюмът.

2. Всеки аромат има свое собствено време

Има причина, парфюмите да разделят ароматите на дневен и вечерен, зимен и летен. Ето защо е много важно да се спазва това условие. През деня и в топлия сезон се препоръчва да се даде предпочитание на леките парфюми. Но по време на вечерните излизания и с настъпването на студеното време, можете спокойно да нанесете тежки наситени аромати.

3. Само върху чистата кожа!

Много хора пръскат парфюм по дрехите си, като мислят, че така ароматът трае по-дълго и се усеща по-добре. Но правилото е едно – важи само за чистата кожа. Да, пухчето на якето, вълната, ленът и памукът най-дълго запазват миризми и така например пухчето на якето може да съхранява аромата за около една година. Така че, ако използвате различни парфюми е по-добре да не ги поставяте на дрехите си, за да не получите странно сладък вкус.
И парфюмите трябва да се прилагат стриктно на кожата. В края на краищата те се разкриват, като се вземат предвид индивидуалните характеристики и затова всеки парфюм има различен аромат, върху различните хора и кожи.

4. Не търкайте парфюма

Най-честата грешка е да се търка парфюма. Например, поставяте на китката си, разтривате между двете си ръце и около врата си. Така унищожавате уникалните молекули на парфюмната композиция. Нанесете го само с помощта на пулверизатор, с леко натискане на пръст или памучен тампон.

5. Нанесете парфюм на определени точки

Парфюмът се усеща по най-добрия начин, приложен в някои точки, където се увеличава пулсацията. Това са областите зад ушите, на китките и на лакътя. Просто не поставяйте парфюм зад ушите си, защото има много потни жлези, които могат да развалят аромата му.
През студения сезон се препоръчва да се нанася парфюм на задната част на врата. Там миризмата трае най-дълго и се усеща най-силно в места с голяма концентрация на хора. Но през лятото е по-добре да се избегне тази зона, така че ароматът да не бъде прекалено натрапчив в горещината.

И, естествено, косата . Просто нанесете парфюм не върху нея, а върху гребена. В края на краищата парфюмът може да изсуши косата ви.

Нанесете парфюм, преди да поставите бижута : те лесно могат да се окислят, което ще разруши не само външния им вид, но и ще промени аромата.