Начало ВКУСНО Истински шедьоври сътворих миналия Великден с яйцата само за час, с нишесте...

Истински шедьоври сътворих миналия Великден с яйцата само за час, с нишесте и 3 салфетки! Сега ще ги правя пак същите

606
Сподели

Нямате още много време, тъй като светлият великденски празник е съвсем близо.

Знаете ли, че тази година възкресението на Христос пада на 8 април? Вече започвам да мисля за подготовката за този красив ден.

Наскоро моята приятелка ми сподели за един страхотен начин да украся яйцата. И ако вече сте уморени от обикновените бои и банални стикери, е време да започнете творческата Великденска ръчна изработка.

Декупаж на яйца

Основният символ на светлия Великден, разбира се е Великденското яйце.

Днес ви каним, да научите как да украсите яйцата с помощта на техниките на декупаж. Дори и начинаещи ще се справят, толкова е лесно!

За декупаж можете да изберете бели яйца, за да направите по-лесно боядисването по повърхността.

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

варени яйца (бели) 2 ч.л. нишесте вода четка салфетки за декупаж бои за храна (злато, сребро)

НАЧИН НА РАБОТА

Вземете салфетки с малък шаблон. Отстранете двата долни слоя от салфетките – не се нуждаете от тях, а от цветния слой изрежете малки заготовки с цветя.

Започнете да разпределяте мотивите върху повърхността на яйцето с четка и вода. Много е важно да се опитате да изгладите всички бръчки.

Сега пригответе нишестена паста. Използвах царевично нишесте, но можете също да вземете картофено.

В малък контейнер смесват нишесте и 50 г вода, поставяте сместа на слаб огън, и оставяте да се загрява в продължение на една минута. Периодично се разбърква бъдещата паста с чаена лъжичка.

След като всички мотиви са разпределени, пропуснете яйцето с паста и оставете да изсъхне.

Вместо нишесте, можете да използвате яйчен белтък.

Когато всички яйца напълно изсъхнат (10-15 минути), се намазват с боята за декорация. За да направите това, добавете малко боя в малко количество от нишистената паста.

По-добре изсушете яйцата на решетката.

Това е красотата, която трябва да получите.

Декупажът е чудесна възможност да украсите предмети от ежедневието, да придадете индивидуалност на интериора. И, разбира се, след като стенаучили изкуството на декупажа, можете бързо да създадете ръчно изработен подарък, който не изисква големи материални инвестиции.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Подготовката за Великден е една от най-топлите, най-ярките и най-близки традиции на цялото семейство . Посрещнате този празник креативно и споделяйте вдъхновението си с приятели, разказвайки им за този необичаен и интересен начин за  декориране на великденските яйца  .