Начало ВЕСТИ Той я обезобрази жестоко, но 10 години по-късно ето какво се случи

Той я обезобрази жестоко, но 10 години по-късно ето какво се случи

1048
Сподели

Мечтата на Кейти Пайпър е да стане модел. Докато не я нападна бившият й приятел с наранявания, променящи нейния живот.

Светът се промени драматично в един съдбовен ден през март 2008 г., но почти десетилетие по-късно тя се възстанови забележително.

 

Пайпър се запознава с бившия си приятел Дейвид Линч в социалната мрежа през февруари 2008 г. Той изглеждаше добре и те имаха 30 общи приятели, така че тя прие „поканата му за приятелство“. Линч, който твърди, че е експерт по смесени бойни изкуства е видял Пайпър, докато е участвал в състезания. Пайпър, която обикновено привличаше мъже, които я искаха като „трофейна съпруга“, смяташе че Линч може да е различен.

Те започнаха да се виждат редовно. Пайпър беше поразена от умния и привлекателен Линч въпреки странното му поведение. На първата си среща той настояваше да придружи Пайпър в тоалетната и когато не бяха заедно, той я бомбардираше с непрестанни съобщения и обаждания. След седмица отношения, той й казал, че я обича и започнал да споделя за трудното си детство. Пайпър го съжаляваше, но също започна да мисли, че нещо не е наред …

Докато връзката им продължава, Линч започнал да става агресивен. В един конкретен случай той се ядосал, когато сервитьор в магазин за понички нарекъл Пайпър „скъпа“ и направил скандал. След много такива ситуации това поведение подтикнало Пайпър да прекрати отношенията си с него.

Линч обаче не се отказвал и помолил да прекарат заедно още един ден  и да резервират хотелска стая за нощта. Пайпър се съгласила да остане с него, но не знаела, че предстои да се случи нещо ужасно …

Двамата прекарали една прекрасна вечеря заедно, но в хотелската стая, Линч се опитал да стане интимен, Пайпър отказала. Линч я изнасилил и е заплашил да я убие, ако каже на някого.

Но господството му на терор все още не е приключило …

Няколко дни по-късно Линч казал на Пайпър да отиде в кафене, за да прочете имейл, който той й беше изпратил, тъй като интернетът й беше прекъснат. По пътя към магазина за кафе в северната част на Лондон Пайпър видяла, че непознат мъж се приближава с чаша кафе в ръцете си. Мислейки си, че ще я помоли за пари, тя бърка в чантата си. Но тогава мъжът хвърлил течност върху лицето й. Пайпър изпитва „експлозия на агония“, тъй като киселината разтопила кожата й.

„Чух ужасен крещящ звук, като животно, което беше заклано. Тогава разбрах, че звукът идва от мен“, спомня си Пайпър. Тя била поставена в кома за 12 дни и преминала общо 40 хирургически операции. Когато видяла лицето си за пръв път е ужасена.

После Пайпър бавно се справя с раните си. „Имах най-тежките наранявания, които медицинският екип някога е виждал“, спомня си тя.

Пайпър решава, че няма да мълчи след изпитанието си. Тя искала да повиши осведомеността за лечението на жертвите от изгаряния и така се отказа от правото си на анонимност. Тя участва в документален филм на Шанел 4, озаглавен „Кейти: Моето красиво лице“ и създава фондация Кейти Пайпър, която има за цел да повиши информираността за онези, които имат изгаряния и обезобразяващи наранявания.

Не само това, Пайпър се омъжва за приятеля си Ричард Сътън през 2015 г., който беше лоялно до нея през много часове операции и медицински процедури. Те имат дъщеря и понастоящем очакват второто си дете.

След като възстановяването на Кейти бива излъчено по телевизията, тя започва да получава писма от различни хора, търсещи нейната помощ за различни проблеми. Хора я спират и по улиците, като й благодарят за вдъхновяващата история./За жената