Начало КЛЮКАРНИК Адвокат Рангелов обясни колко години Дивна може да лежи в затвора, но...

Адвокат Рангелов обясни колко години Дивна може да лежи в затвора, но и как може да се отърве!

146
Сподели

Адвокат Людмил Рангелов, Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи и певецът и приятел на Дивна Дамян Попов коментираха в сутрешния блок

на Bulgaria ON AIR трябва ли младата певица да влезе в затвора заради жестоката катастрофа, при която пострада тежко нейната приятелка и известен модел Кристин Илиева.

Коментарите им са породени от фейсбук постовете, в част от които Дивна е нападана, а други са състрадателни към пострадалата Кристин.

Певецът Дамян Попов смята, че статусът на Слави Трифонов и сравнението, което той прави с Максим Стависки е безумно и неправилно. Той категорично отрече Дивна да е употребява наркотици и не те са довели до тежкото ПТП.

Владимир Тодоров заяви, че случаят с Дивна е показателен, че младите шофьори нямат достатъчно добра подготовка. Според него е редно известни лица като певицата да бъдат отговорни и да бъдат пример.

Адвокат Людмил Рангелов посочи, че обществеността се информира зле за това какво точно се е случило. Според него става дума за причинена средна телесна повреда, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, а неосъждано лице задължително получава само административно наказание. Има възможност Дивна да не получи никакво наказание, ако пострадалата не предяви претенции.

„Пътната настилка трудно може да намали отговорността на водача. Появи се информация, че гумите не са били с необходимата дълбочина на грайфера“, отбеляза адвокатът.

Той допълни, че често разследващите органи изчакват резултатите от автотехническата експертиза, за да повдигнат обвинения.