Начало ВЕСТИ Синоптиците най-сетне обявиха блага вест! Ето кога пролетта се завръща (ТАБЛИЦА)

Синоптиците най-сетне обявиха блага вест! Ето кога пролетта се завръща (ТАБЛИЦА)

76
Сподели

През следващите няколко дни температурите тръгват нагоре и ще достигнат отново пролетни стойности, в някои дни по-характерни за месец май.

Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в източните райони и най-вече в Югоизточна България.

Температурите ще бъдат от от 6 до 11 градуса в северните райони и до 16 градуса в Горнотракийската низина и на югоизток. В Източна България ще духа до умерен вятър, пише Dir.bg.

През нощта дъжд ще вали на места в Централна Западна България, включително в района на София, както и около централните части на Стара планина. Над 800-1000 метра надморска височина ще вали сняг.

Минималните температури във вторник ще бъдат от 1 до 7 градуса. През деня температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса, малко по-ниски по високите полета и в Североизточна България. Дъжд ще превалява в Североизточна България, югозападните райони и около планините.

През нощта срещу сряда валежите ще спират, а облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява до ясно време. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, малко по-ниски на места по високите полета, до около минус 2. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър. Ще бъде слънчево, а повече облаци ще се задържат на югоизточните райони и по Черноморието.

В четвъртък затоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 11 до 16 градуса. Предимно слънчево, освен в крайните източни райони и по Черноморието.
В петък ще бъде слънчево, с минимални температури от 3 до 9 и дневни от 16 до 21 градуса. Повече висока облачност ще има над източната половина от страната.

В събота температурите ще се повишат още и на места ще достигнат до 26 градуса./Блиц