Начало ВЕСТИ По-зловещо от филм на ужасите! Софиянка живее 3 седмици с трупа на...

По-зловещо от филм на ужасите! Софиянка живее 3 седмици с трупа на мъжа си! Комшиите надушиха миризмата и

133
Сподели

Николина Ковачева сега живее в пълна мизерия | Сн.: bgonair.bg

86-годишна жена, страдаща от деменция, е живяла три седмици с разлагащия се труп на съпруга си.

Николина Ковачева е бивш доцент по физиология на растенията в Софийския университет, но сега живее в пълна мизерия, предаде „България он Ер“.

Блок 58 в столичния квартал „Гео Милев“ е дом за мнозина и затвор за Николина. Почти цяло десетилетие 86-годишната жена не е излизала от дома си. До съвсем скоро живеела със съпруга и сина си.

На 26 март съседи подават сигнал за носеща се тежка миризма на мърша от апартамента на доцент Ковачева.

Полицаите се натъкват на смразяваща гледка – до ваната лежи труп на мъж, който се разлага. Оказва се, че това е починалият преди три седмици съпруг на Николина. А до него стояло кучето. Съседката Ралица извела животното от банята и проверила стаята на пенсионерката. Лекарят, който се отзовал на повикването, установил, че жената е с деменция.

Със съпруга си осиновяват момче – Ивайло, което от години имал проблеми с наркотиците, а преди 2 месеца издъхва на операционната маса. От полицията обясняват на Ралица, че още в понеделник са потърсили социалните. Те обаче не реагирали, твърдят униформените.

След втори сигнал, от социалната служба се отзовават и обясняват, че могат да настанят жената в дом за възрастни, но първо трябва да бъде прeгледана от лекар. Николина обаче отказва категорично, а без нейно съгласие настаняване не може да стане. Единственият вариант е на жената да бъде назначен попечител, обясняват социалните. Тъй като тя няма близки, от Общината може да съдействат да бъде назначе служебен.