Начало КЛЮКАРНИК Как да изрусите косата си и да обезцветите космите си сами вкъщи...

Как да изрусите косата си и да обезцветите космите си сами вкъщи само с 1 съставка – тотален хит в момента

149
Сподели

С кислородна вода се прави не само процедура за изсветляване на косата

Кислородната вода е известна доста преди модерните козметични препарати, за да промени външния вид на жената.

 

Как се изрусява косата у дома с кислородна вода?

Кислородна вода за изрусяване и обезцветяване на косми

Ето няколко основни правила: Няколко седмици преди изрусяването се въздържайте от ползването на други бои или балсами-оцветители.

В никакъв случай не се ползват продукти за грижа за косата, съдържащи сулфати. Факт е, че тези вещества изсушават скалпа.

Също така, бъдете внимателни да не прегорите с преса или маша косата си преди изрусяване.

Как се прави – налейте кислородна вода(3%) в шише с пулверизатор.

Преди започване на процедурата, сложете си ръкавици и очила. И не забравяйте да измиете главата си преди процедурата, тъй като изрусяването на косата ще бъде по-бързо. Кичур по кичур се пръска косата.Останете около половин час. Основното нещо е да не се прекалява. После си измийте косата.

За щастие, във всяка аптека може да намерите на кислородна вода.

Да, това е тази течност, с която лекуваме рани по коленете при падане. Разбира се, че тази вода помага и при нежеланото окосмяване по лицето – само е нужно да намокрите памучен тампон или в 3% разтвор кислородна вода и да триете леко проблемните зони в продължение на пет минути.

Внимание! Не търкайте прекалено силно.

Също така бихте могли да използвате друга рецепта: смесват се кислородна вода и пяна за бръснене в равни пропорции и се нанася сместа върху проблемната област. Такава импровизиран маска се оставя на лицето за двадесет минути. След това изплакнете с топла вода. И космите стават почти невидими.

Кислородната вода помага и за други нежелани косми по тялото.

Всяка жена знае колко време е нужно за махане на космите по краката с бръснене. И сега ще ви кажем как да се отървете от тези проблеми. Между другото, тези рецепти са идеални за да се отървете от излишната „растителност“ и по ръцете и корема. Единственото нещо, което трябва да се помни, че космите на корема, се третират с кислородва вода, в която има повече – става дума за 5-6 капки амоняк, тъй като в тази част космите са по-плътни, което много усложнява процедурата.

Но за ръцете и краката се смесва кислородна вода само с две капки амоняк. Нанесете на получения разтвор много внимателно, защото може да изгорите кожата си.

Процесът изглежда така: накисва се в този разтвор памучен тампон и нежно се прилага по космите. Не е необходимо да се обработва голяма площ от кожата. Веднага след като забележите, че течността изсъхне, започнете да миете кожата с вода и сапун. Ако космите са прекалено дебели, за първи път, няма да се постигне желан резултат.

Но може да повторите процедурата не по-рано от две – три седмици.

 

Източник: За жената