Начало ВЕСТИ Близо 2 години дирят под дърво и камък Мамута! Разбра се защо...

Близо 2 години дирят под дърво и камък Мамута! Разбра се защо бившият гард на Митьо Очите трябваше да влезе в затвора

111
Сподели
Бургазлията Константин Вълчев, познат още като Мамута или Коце Бащата е в неизвестност от близо 2 години. Бившият гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите си плюл на петите още преди да чуе окончателното решение на съда.
Присъдата на Мамута влязла в сила през ноември 2016 г. Малко след това той е обявен за издирване.

Изненадващото е, че Вълчев трябва да влезе в затвора за 1 година не заради спецакцията в дома му през март 2016 г., когато ченгетата го закопчават заедно с брат му за притежание на дрога, а заради шофиране след употреба на метамфетамин, пише „Флагман“.

39-годишният бургазлия е сгащен от полицията през април с. г. в жк „Меден рудник”. Само месец по-късно обаче Мамута отново е спипан в нарушение. Той е спрян край с. Фазаново, като този път седнал зад волана, въпреки че книжката му е отнета заради предходното деяние.

Съдът кумулира двете присъди и така Бащата трябва влезе зад решетките за 1 година. Той явно решава, че не му се лежи в затвора и изчезва.

Положението на бургазлията можеше да бъде много по-тежко, ако беше спипан с по-големи количества при акцията в жк „Зорница”. Първоначално от полицията съобщават, че двамата с брат му са заловени с 3 гр метамфетамин и електронна везна. Експертизата по случая обаче показала, че количеството синтетична дрога е съвсем минимално – 0,360 гр. Мамута обяснил, че е за лична употреба и се отървал.

Неговият адвокат Радослав Николов заяви, че няма връзка с клиента си от доста време. „Загубих връзка с него още по време на обжалването, още преди да има влязла в сила присъда”, каза специалистът по наказателни дела.

Припомняме, че за изчезването на Константин Вълчев стана ясно преди броени дни, след като от СДВР публикуваха на страницата си във Фейсбук неговата снимка заедно с още 40 опасни престъпници, обявени за издирване. Бащата явно не се трогна особено от вниманието на органите на реда, като започна да заплашва директно в страницата потребители на социалната мрежа.

„Кои ши бииш ве, спер****”, отговаря бабаитът, като малко след това изтри поста.