Начало ВЕСТИ Куче нахапа почти до смърт шофьор от Бърза помощ

Куче нахапа почти до смърт шофьор от Бърза помощ

162
Сподели

Каракачанска овчарка, отглеждана вързана на синджир като домашен любимец в къщата на роднини, нахапа почти до смърт дългогодишният шофьор на линейка от Спешен център в Дупница Румен С., съобщава „Вяра“.

С. отишъл на гости на приятел от кв. „Горна махала“, където двамата заедно се грижели за кучето. Домакинът бил със счупена ръка, а кучето се отвързало и той нямал сили да го завърже. Когато Румен излязъл само на двора и отишло при кучето, за да го върже със синджир, станало страшно . Животното проявило чудовищна агресия и се нахвърлило върху него и го нахапало, пише „Вяра“.

Румен бил обезобразен, няма здраво място по себе си, загубил е един литър кръв, а пристигналият на място лекарски екип бил потресен, Румен бил в безсъзнание, твърди още изданието.

„Инцидента стана преди няколко дни, не мога да повярвам, два дни лежах в общинската болница. Грижа се за кучето от 6- месечната му възраст, кръстих го Аро, сега е на две години, тежи 70 кг., борих се с него близо час, нямаше кой да ме спаси, влачи ме, мята ме, хапа ме, добре че бях с брезентови ръкавици, но сега не мога да си вдигам ръцете, имам седемнайсе шева, д-р Владимиров от „Ортопедично отделение“ ми спаси живота.

Добрах се до входа на къщата по чудо, то дори влезе в къщата, удрях го с метлата, бутах Васко навътре, че той е със счупена ръка и него искаше да изяде. Болките обаче и сега са адски, не мога да спя, плача денонощно, не знам защо това куче така реагира, така ме мрази, винаги съм мислел, че ме обича. Имам още шест кучета и една страхотна котка. Обичам животните, това е необяснимо поведение за мен. Може би ме нападна така свирепо, понеже не иска да стои вързано или пък от ревност, подуши ме, усети миризмата на другите кучета, които отглеждам в Самораново, кой знае… Лечението ми е скъпо, нямам пари вече и храна да си купя, имам нужда от инжекции, обезболяващи, антибиотици и какво ли не, но средства няма. Не ме снимайте, страшен съм за гледане. Но въпреки страданията, обичам кучетата.“ – каза задавен от болки и сълзи Румен.