Начало ВЕСТИ Нова тв показа Стефан, който преди 20 г. обра 181млн. от банка!...

Нова тв показа Стефан, който преди 20 г. обра 181млн. от банка! Няма да повярваш, но днес той е….

141
Сподели

Пътят му е интересен – от това да обереш банка, до това да промениш мисленето си и да помагаш

Престъпление и изкупление. Той е Стефан Чолаков. Пътят му е интересен, а животът му е пълен с обрати, разказва Нова тв. . От това да обереш банка, до това да промениш мисленето си и да отдадеш енергията си на по-смислени неща.

„Две години и половина бях в следствения арест. В България нещата не са регулирани както трябва. Следствените бяхме в съседство с хора с най-тежките присъди в България. Тоест различни режими са вкарани на едно и също място, което също допринася за объркване на реда в сградата”, коментира в „Събуди се” Чолаков.

„Може би обществото не знае, че постоянно има затворници, които бягат и се издирват от властите. Последният случай не е изолиран и не за първи път от Софийския затвор бягат престъпници”, коментира още той.

Как се обръща мисленето му в следствието?

„Когато човек е задържан на едно място, човек има много време. Ако осъзнае, че то не е загубено, той може да надгради себе си. Във времето, в което бях там, четях книги. Търсех себе си и започнах да чета различна религиозна литература. Ако човек осъзнае, че има достатъчно време, за да намери себе си, може да се промени. Аз по-скоро се намерих. Всеки сам по себе си е добър, само че част от нас не го знаят още”, разказа Стефан Чолаков.

Осъзнава, че печеленото на пари е помощното средство за мисиите, които има човек. А негова основна мисия е да отгледа четирите си деца, както и да помага на нуждаещи се хора.