Начало ВЕСТИ Свиреп скандал след убийството на красивата Милена, килърът годеник шокира с оправдание!

Свиреп скандал след убийството на красивата Милена, килърът годеник шокира с оправдание!

179
Сподели
Стряскащи показания даде в Окръжен съд Пловдив Илиян Рангелов. Повече от година 28-годишният мъж от село Куртово Конаре лежи в ареста с обвинение, че е убил красивата си годеница Милена. Скандалният случай възмути цялата страна, вълни от съпричастност заляха почерненото семейство на девойката. За първи път днес говори годеникът.

„Обвинен съм в убийство, което не съм извършил. Дадох фалшиви самопризнания, защото г-жа Льольова така ми каза. При първите разпити бях принуден да направя неверни самопризнания от разследващите и от бившия директор на пловдивската полиция Христо Разсолков, който ме би. Бях подлаган и на детектор на лъжата, за което не бях дал съгласие“, обясни Рангелов.  След като го арестували за убийството на Милена, го откарали в ареста в РУ Стамболийски.

Там ченгетата се опитали да му внушат, че той е ликвидирал годеницата си. Пристигнал и Христо Разсолков, който го удрял в бъбреците и не спирал да пита „Ще кажеш къде си скрил сгъваемия нож, иначе ще идвам всеки ден в ареста при тебе“. Задал и въпроса  „Защо не си и смазал главата, а си я дупнал с нож?“.  След тези думи пак го бил. Илиян бил принуден да дава показания под диктовка. На финала на първите разпити се появила въпросната Льльова и го подлъгала да признае, че той е автор на зверството. Бутнала му лист хартия и му диктувала какво да пише.

Илиян добави, че му е наредила също да напише, че върху него не е упражнявано никакво физическо или психическо насилие. Показанията на Рангелов днес обаче коренно се различаваха от първите му такива, дадени непосредствено след убийството. Днес Илиян заяви, че в злокобната нощ  в края на декември 2016 година бил на кръчма с приятели, прибрал се около 21.45 часа, Милена спяла. Той се изкъпал и си легнал, тя само попитала в просъница „Илиянка, ти ли си?“ и пак заспала. После станала и тръгнала за работа нощна смяна. Илиян се събудил от виковете на колегите на годеницата си, които я открили мъртва, прободена с нож на улицата.

Заради съществените противоречия със самопризнанията му пред разследващите обаче днес  бяха прочетени първоначалните показания на мъжа. От тях се разбра, че той е ревнувал много момичето и че вечерта преди убийството, след като се прибрал, двамата са се скарали заради пост на неин колега под нейна снимка във Фейсбук, че била много красива. В признанията си Илиян и казалл, че след като Милена тръгнала на работа, той се облякъл в тъмни дрехи, взел един от ножовете в къщата, настигнал я, хванал я за рамото, обърнал я и я пробол под лявата гърда. Учуден бил, че ножът влязъл дълбоко в нея. После се прибрал и си легнал да спи, докато не бил извикан от колегите й малко по-късно. Предстоят пледоарии на прокурора и адвокатите, очаква се скоро да има присъда.