Начало ВЕСТИ Гръмна сега! Ето кой стреля по страшилището Саботана в Сандански! Вижте първи...

Гръмна сега! Ето кой стреля по страшилището Саботана в Сандански! Вижте първи снимки от мястото!

122
Сподели

Сандански се превърна в център на престъпността в Пиринско. Нагло, опасно и брутално престъпление бе извършено в центъра на града.

Криминално проявеният Ильо Фараона стреля почти от упор в друг представител на ъндърграунда Димитър Саботанов -Саботана.

Сблъсъкът станал посред бял ден малко след 14.30 вчера на входния булевард „Свобода“ в курортния град.

Саботана пътувал с джипа си,когато срещу него с насочен пистолет, за да стреля от упор се приближил Илко Фараона, същият, който заедно с брат си през август миналата година, наръгаха Саботана с нож, след скандал в местна дискотека. Куршумите свистели покрай главата и тялото на Съботана, който не е улучен.

Свидетели изпаднали в паника от видяното. След стрелбата Илко Фараона се качил на колата си и избягал. Полицията блокира булеварда и с часове правиха оглед на мястото, пише Struma.com.

Саботана бе закаран в полицията за разпит, а по следите на Илко бяха пуснати полицаи. Все още не е ясно с какъв пистолет е стрелял Фараона. Враждата между тях съществува отдавна. Явно Саботана е враг номер 1 на Фараоните, с които системно влизат в остри сблъсъци. Битка за територии и влияние в подземния свят е основната причина за стрелбата днес, коментират запознати.

Този път обаче Фараоните прекалиха,това е опит за убийство, при това нагло престъпление, извършено с особена дързост и цинизъм, застрашаващо живота на случайни минувачи. Тежко им е на полицаите в Сандански, само седмица след друго дръзко престъпление, при което бе опожарен цял жилищен блок, заради отмъщение към собственик на магазин, вчера отново бяха вдигнати накрак.

Саботана е известен с буйните си прояви и често се замесва в различни схватки.

През 2014 година преби мъж от Сандански толкова жестоко, че се наложи той да бъде приет в „Пирогов”, където лекари се бориха за живота му.

През 2017 година преби лидера на „Атака“ в Сандански Красимир Митрев. Същата година през септември Саботана стана жертва на атентат и бе наръган с нож на пет места в корема и гърдите, а лекари му направиха животоспасяваща операция. Дни след нападението следва отмъщение. В Сандански се изсипва автомобил с мутри, които се придвижват до село Ново Делчево, където имат имоти известните братя Фараони.