Начало ВЕСТИ Първи ВИДЕО и ВЕРСИЯ за адската катастрофа с автобус до Вакарел с...

Първи ВИДЕО и ВЕРСИЯ за адската катастрофа с автобус до Вакарел с шест жертви и над 20 ранени

145
Сподели
Пътнически автобус се е обърнал на автомагистрала „Тракия“ в района на Вакарел, съобщава МВР. Катастрофата е станала при км 27 в посока София. По последни данни, загиналите са най-малко шестима. Две от жертвите са деца.

Иван Добрев, един от управителите на фирмата превозвач „Юнион Ивкони“,  заяви, че автобусът е чисто нов, произведен е през 2014 година.

„Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се завърта, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща.“

Към момента се знае, че автобусът се е преобърнал. Той се е движил в посока София. БНР съобщи, че рейсът е излязъл от пътя, но не е ясна причината, както и дали става въпрос за грешка на водача или за ПТП с друг автомобил.

На място вече има пристигнали спасителни екипи на „Спешна медицинска помощ“, на пожарната и на полицията. Осигурени са и трасета към болниците в София, обясняват от МВР.