Начало ЗА ДОМА Всяка вечер им слагам по 1 таблетка, докато ги поливам и затова...

Всяка вечер им слагам по 1 таблетка, докато ги поливам и затова не случайно моя балкон е най- красив целогодишно

833
Сподели

Чудотворен лек за цветя: просто го разреждайте във вода, след което да полеете цветята си! Янтарната (сукцинова) киселина е непозната за много хора. На тях им е познат само красивия естествен камък, използван в орнаментите.

Учените са установили, че тя има невероятни свойства.

В аптеките се продават хапчетата, а в магазините за цветя – янтарната киселина, която струва малко повече. Но практиката показва, че резултатът е същия.

Известно е, че тези таблетки се разреждат във вода и се приемат за лечение, ползват се за производството на различни материали в промишлеността, но най-важното – за подхранване на растенията (действа като тор).

Тор за цветя Преди да се сложи в почвата трябва да се разреди 1 грам сукцинова киселина в супена лъжица, след което в 5 литра вода. Готовият разтвор се излива в пулверизатор, след което напръсквате цветята.Той предпазва не само горната част на растението от болести и зарази, но и подземната част: корени, грудки.

Подготовка при пресаждане

При пресаждане, стъблото или клонката се потапят в разтвора от сукцинова киселина в продължение на 30 минути. Престоя на растението в разтвора спомага за по-добрия растеж на корена и по-добрата адаптация, когато се засажда на дадено място за постоянно.

Подготовка преди сеене Необходим е по-концентриран разтвор за накисването на семената и увеличаването на тяхната кълняемост. Разредете таблетката в 1 литър вода и оставете семената за една нощ.

Поливане и поддръжка Може да подхранвате растенията с минерални или органични торове, както и чрез разтвор от сукцинова киселина. Цветята ще се отблагодарят за грижовното ви отношение, цъфтейки непрестанно и бивайки устойчиви на вредители и болести. Според градинарите е достатъчно веднъж месечно да се използва янтарна киселина.

 

Източник: За жената