Начало ВЕСТИ Последна информация за 13-годишното дете, което пострада в касапницата на „Тракия“!

Последна информация за 13-годишното дете, което пострада в касапницата на „Тракия“!

131
Сподели

Спокойно е преминала нощта за тримата пациенти в „Пирогов“, постъпили след тежката катастрофа край Вакарел на 13 април, петък.

Всички те са без непосредствена опасност за живота към момента, съобщиха от болницата за спешна медицинска помощ.

13-годишното момче, настанено в Детска реанимация, е в стабилно състояние, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов.

То е на спонтанно дишане, в съзнание. Предстои по-късно през деня да му бъдат направени контролни изследвания.

Майката на момчето също е добре. Тя е настанена в травматологията на „Пирогов“.

Другата пострадала жена остава в хирургията на „Пирогов“ в стабилно състояние.

Припомняме, на 13 април край Вакарел при катастрофа се обърна междуградски автобус. Загинаха шест души, а 22-ма бяха ранени.

От МВР отвориха телефонни линии, където близки на пострадалите могат да получат информация за тях.

Телефонните номера са:

02 982 51 54 0889 94 42 60

Пълен списък на прегледаните и хоспитализирани пациенти, по информация на лечебните заведения:

УМБАЛ „Света Анна“ – София – 10 пострадали – трима мъже и седем жени: -Най-тежко пострадали са П.К. (45г .) и М.Д., които са с политравма – шийна, гръбначна, гърди и корем; -П.У. е с политравма – шийна, гърди, корем; -Г.М. е с политравма – фрактура на хумери, скалпова рана; -Ц.С. на 58 г., З.З на 38 г. и Д.Г. на 23 г. са с фрактури на ръцете; -Н.М. на 25г., И.К. и Н.Д. на 29 г. са с охлузвания по лицето и тялото.

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – 4-ма пострадали: -дете на 13 г. Р. Ч., прието в детската реанимация; -жена Й. С., на 48 г., хоспитализирана в хирургията; -жена Е. Ч. на 49 г., настанена в травматологията; -мъж на 40 г. на Д. Я., обработен и освободен от болницата.

ВМА – 3-ма пострадали без опасност за живота: -жена Е.Н. на 62 г.; -жена И.Б. на 24 г.; -жена Ж.Н. на 33 г.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда – 4-ма пострадали в стабилно състояние: -мъж С. Р. на 47 г.; -мъж С. А. на 29 г.; -жена Д. Д. на 30 г.; -жена Д. И. на 43 г.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – 3-ма пострадали: -момиче Н. И. С. на 19 г. хоспитализирано с комоцио и ще остане под наблюдение; -жена С. Д. на 74 г. – с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение; -жена С. С. К. на 53 г. – с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение.

УМБАЛ „София мед“ – двама пострадали: -мъж В. Г. на 33 г.; -жена В. С. на 40 г. (пострадала при удар между лекия автомобил, в който е пътувала, и автобуса).

В УМБАЛ „Св. Анна“- София са направени операции на 6 от пациентите (три жени и трима мъже) пострадали при катастрофата до Вакарел, съобщи д-р Евгени Нешев – Началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология, съобщиха от пресцентъра на болницата.