Начало ВЕСТИ Драма! Родителите на убитата от кървавата Атанаска Алекс се разделиха, не успяха...

Драма! Родителите на убитата от кървавата Атанаска Алекс се разделиха, не успяха да преглътнат мъката по загубеното дете

103
Сподели
Четири години след жестокото убийство на 8-годишната Алекс хората в Поморие не могат да забравят кървавото зверство. Всяка година в дните около Великден споменът зазлокобната нощ срещу 11 април се завръща като призрак, пише в. „Телеграф“.

Почерненото семейство на мъртвото момиченце е разбито в буквалния смисъл. Зловещата трагедия раздели родителите му завинаги. Скоро след трагедията майката Евелина Великова напусна съпруга си и се изнесе от семейното жилище заедно с по-голямата си дъщеря.

През лятото тя върти малък хотел в Свети Влас. Бащата Веселин Тодоров, известен с прякора Германеца, също се появява рядко в Поморие. Според бившите му съседи, той се е преместил в Бургас,където живее и работи. Зад разбития им брак прозира жестоката трагедия с малката Алекс.

„Така и никой не разбра защо точно се разделиха. На пръв поглед сериозна причина нямаше, но след убийството на детето Ева изпадна в депресия, от която още не може д се съвземе. И майката, и бащата не успяха да преглътнат голямата мъка и да продължат заедно напред. Опитваха дълго заради по-голямата дъщеря, но не се получи”, разказват техни близки.

След убийството на невръстното дете се разпадна и още едно семейство – това на хотелиера Веселин Тошев, чиято съпруга Северина е сестра на убийцата Атанаска Георгиева.

Няколко месеца след кървавата екзекуция Северина и Майка и Светла Димитрова изчезнаха мистериозно от Поморие.
По-късно стана ясно, че двамата са се разделили окончателно, а Северина се е преместила с двете им деца в съседното село Каменар, където наела квартира и започнала работа в автомивка.

Веселин Тошев пък потъна в огромни дългове, бизнесът му буквално се сринал и той е бил принуден да затвори временно хотел „Лагун”, нашумял като „хотела на ужасите”.

Атанаска Георгиева, съседка на момиченцето, в момента излежава доживотна присъда.