Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Кьосем си мисли, че принцовете са убити, Давут се...

Днес в Кьосем: Кьосем си мисли, че принцовете са убити, Давут се опитва да убие Осман

89
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (19-и април) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Тълпата иска да линчува Осман. Еничарите едва го опазват от хората.

Верните еничари докладват на Кьосем, че Зюлфикяр е убит, а  Осман е линчуван от тълпата. Жената на Осман иска да му помогнат.

Хюмашах я спира и я праща да пази принца. Кьосем отива при Халиме и Дилруба.  Еничарите от ордата продължават да се гаврят с бившия падишах. Кьосем вдига скандал на двете, че унижават Осман.

Виж още: Жива да я ожалиш! Софи Маринова го закъса здравата! Вижте от какво се лишава от цели 7 месеца!

Казва им, че е била милостива, но вече няма да е такава. Халиме отново настоява тя да говори с агите и духовниците да признаят Мустафа.  Кьосем слиза и развързва ръцете на сина си. Дава му кураж, че всички ще го пазят.

Разпорежда се да го заведат в джамията, за да не го закачат повече. Кьосем признава, че падишах ще е принц Мустафа и моли мюфтията да спази процедурата по коронясването.  Кьосем казва на Хюмашах, че Зюлфикяр е убит, а агите носят трупа му.

Мустафа се появява с майка си, а всички се кълнат в него. Осман чува това. Халиме назначава от името на сина си Давут паша за Велик везир. Мустафа се качва на парапета и започва да вика. Еничарите разбират, че е луд, но верните хора на Давут им затварят устата.

Дилруба заповядва на мъжа си да се погрижи за Осман, преди Кьосем да разбере, че децата ѝ са убити. Хюмашах се прощава с мъжа си.  Ходжата започва да опява. Еничарите се вълнуват мислейки, че Осман е убит. Казват на Давут, че искат да видят сваления падишах.

Виж още: Сватбата наближава, но Деси Банова съвсем се вманиачи! Вижте на какви крайности е готова, за да се подмладява

Водят Кьосем на мястото, където са били затворени принцовете. Тя вижда, че бараката е изгоряла.  Мехмет се развиква „Да живее султан Осман“ пред всички. После пита за корабите си и вика майка  си. Осман казва, че агите са провалили управлението на династията. Един от еничарите му дава феса си, за да не е гологлав.

Еничарите не са съгласни на убийство, но и не му разрешават да живее в двореца. Кьосем си мисли, че принцовете са убити и пада духом. Верният ѝ ага се опитва да я изправи на крака заради Осман.  Давут напада Осман вътре. Верните му аги започват да душат бившия си господар. Хюмашах взима сина на Осман, за да го заведе на сигурно място.

Един от ръководството на еничарите се намесва и спасява Осман. Еничарите са готови да защитават бившия падишах до смърт.  Бюлбюл спира каретата на Кьосем. Тя се радва да го види. Казва на Кьосем, че е спасил принцовете от пожара. Народът подкрепя султан Мустафа, докато го водят в двореца. Давут хвърля пари на хората …

Източник:  За Жената