Начало ЗДРАВЕ Известен руски диетолог разкрива как е успял да се освободи от 52...

Известен руски диетолог разкрива как е успял да се освободи от 52 кг за 6 месеца

369
Сподели

Алексей Коловков е един от най-популярните руски диетолози. Преди 10 години самият доктор страда от наднормено тегло.

Това е нещото, което кара един мъж да се разрови в основите на здравословното храненето и да се създаде хранителен режим на базата на професионалните си виждания като лекар

Виж още: Започнах да вдигам високо кръвно, но благодарение на тази смес, за много кратко време то се върна към нормалното

съвет от Алексей Коловков

Алексей прилага разработената схема за шест месеца върху себе си и постига невероятни резултати. Докторът губи цели 52 килограма. Неговият успех го накарал да създаде специален метод за отслабване. Също така, докторът по медицина основава клиника, където е помогнал на над 6 хил. пациенти да се отърват от наднорменото тегло.

съвет от Алексей Коловков

Алексей Коловков не признава диети, той е сигурен, че всяка забрана в крайна сметка ще стане неудържимо желание. Лекарят е сигурен, че за здравословното отслабване и поддържане на нормално тегло всеки човек трябва да се справи с такива моменти:

Виж още: Ендокринолог разкрива: За жените след 35 този плод е дар от Бога! Ето защо

разберете индивидуалната причина за увеличаване на теглото си поемете отговорност за процеса на отслабване ясно формулирайте целите си

Основните принципи на хранене на Алексей Коловков

съвет от Алексей Коловков

В подготвителния етап на загуба на тегло трябва да се научите как да прекарвате повече време в движение. В този случай перфектният асистент е крачкомера. За деня трябва да правите от 8000 до 12000 крачки. Също така е важно да се откажете от консумирането на храни, които съдържат бързи въглехидрати : тестени изделия, брашно, сладки и газирани напитки.

Едно от ключовите условия за правилната загуба на тегло, Алексей смята, че е лекото пречистване на стомашно- чревния тракт. Подготовката на етапа отнема 2-4 седмици. Придобиване на нови навици, с които пациентите лесно да се отърват от 3-5 кг.

съвет от Алексей Коловков

В основната фаза на загуба на тегло се комбинират балансирани упражнение и ходене, както и правилна комбинация на храните. Тази техника позволява на пациентите да отслабват с 100-200 грама на ден. Този етап продължава докато загубата на тегло достигне крайната си цел.

съвет от Алексей Коловков

Най-важният и траен етап е запазването на резултата. Той трае 12-18 месеца. През това време собственикът на тънка фигура свиква с новите хранителни навици и активен начин на живот. Основното нещо е да не забравяме, че трябва да правите 8000-12000 стъпки на ден, да ядете правилните храни и да научите как да ги комбинирате правилно.

Виж още: Носът ми се беше превърнал в нещо страшно от черни точки, но с тази домашна маска от 3 съставки изтръгнах и последната

Основи на правилното хранене Основният акцент трябва да бъде поставен върху протеиновите продукти с ниско съдържание на мазнини. Лекарят настоява, че всеки ден преди лягане трябва да ядете 2 варени яйца.

съвет от Алексей Коловков

Яжте овесени трици. Те дават чувство на ситост и не се съхраняват като мастни депозити.

съвет от Алексей Коловков

Алексей Коловков насърчава пациентите си да ядат колкото е възможно повече фибри. Намират се в листните зеленчуци, пресни краставици, билки и български пипер. Тези продукти могат да се консумират по всяко време на деня в неограничени количества.

съвет от Алексей Коловков

Съдържащият се в ядките L-аргинин помага на организма да се справи с излишните мастни натрупвания и прави човека по-устойчив на стрес.

съвет от Алексей Коловков

За закуска препоръчва комплексни въглехидрати (овесена каша, елда). Благодарение на тях ще получите енергия за целия ден и няма да станете жертва на внезапен глад.

съвет от Алексей Коловков

Диетологът смята, че няма универсална диета за всеки човек, защото всеки организъм е индивидуален. Ако трябва да се отървете от 5 излишни килограма, можете да се борите сами, ръководени от основния съвет на Коловков. Но ако проблемът е много по-голям, трябва да се обърнете към квалифициран специалист по хранене, за да изключите причината за наддаване на тегло и да спрете този процес.

Алексей Коловков силно препоръчва да намалите теглото си, за да имате добро здраве. Ако някои от важните ви показатели изостават от нормата или я надхвърлят, струва си да отидете на лекар.

съвет от Алексей Коловков

Диетологът споделя единственото според него универсално правило, което трябва да насочва всеки, който иска да каже сбогом на наднорменото тегло. Той призовава да се изключат от диетата 4 продукта : захар и всяка храна, която я съдържа, брашно, картофи и ориз.

Ние, от своя страна, се надяваме, че ще можете да постигнете целта си! Не вкарвайте тялото си в стресиращо състояние на тежки диети. Отслабвайте постепенно, ръководени от принципите на правилното хранене и не забравяйте да ходите пеша. Ако ви хареса статията, не забравяйте да я споделите с приятелите си!