Начало ВЕСТИ Майката, която разплака Борисов, бяга в Холандия! Красимира от летището: Няма връщане...

Майката, която разплака Борисов, бяга в Холандия! Красимира от летището: Няма връщане назад!

161
Сподели

Майката, която разплака с историята си премиера Бойко Борисов, заминава с увреденото си дете за Холандия. Това разкри самата тя на летището в София.

Пред камерата на Нова телевизия Красимира Обретенова отсече, че й е писнало. Обясни, че 13 години е по телевизиите и медиите, но никой не се е трогнал.

Зам-министър на труда и социалната политика обаче заяви, че на майката и детето са дадени всичмки помощи, които им се полагат по реда на социалното законодателство.

Виж още: Броени дни преди смъртта си Тончо Русев е взел най-важното решение! Посочил е наследника си, ето кой е той

„Сега изведнъж – този кризисен пиар. Няма нужда. Бягам от системата, която не работи за хората. Тя ни убива, убива децата ни“, избухна Красимира.

Красимира Обретенова поиска Борисов да се извини лично на нея и на останалите родители в сходно положение за това, че си е позволил „толкова снизходително отношение“.

16-годишната й дъщеря Пасионария се надява на по-добро бъдеще в Холандия. Двете летят в 11 часа за Хага, където Красимира ще работи, нещо, което в България не е имала възможност да прави от години.

„Не искам да издържам тази негодна социална и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си плащам социалните осигуровки и дъщеря ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добави Красимира Обретенова.

„Има диалог, има срещи. Обувки има. От страна на социалното законодателство на Красимира Обретенова и дъщеря ѝ са предоставени всички видове помощи, които са определени по реда на социалното законодателство”, коментира на свой ред зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова./ПИК