Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Убиват Осман, Кьосем убива всички предатели и обявява своя...

Днес в Кьосем: Убиват Осман, Кьосем убива всички предатели и обявява своя син за султан

131
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (20-и април) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

След възкачването на престола, Мустафа изпада отново в криза. Халиме му обещава, че ще поръча нови лекарства. Бюлбюл разбиара, че Джанет е убита и че Осман е свален от власт.

Давут убеждава еничарите, че Осман трябва да бъде затворен в една от крепостите.

После Великият везир се отказва от решението си и заповядва на верните на Кьосем аги да останат в оджака. Принцовете чуват виковете на тълпата срещу бившия падишах. Мурад наблюдава всичко от помещението, където е настанен с братята си. Кьосем идва при децата си.

Мурад ѝ казва, че водят Осман към крепостта. Кьосем веднага тръгва натам. Хюмашах и жената на Осман се качват на кораб, за да избягат, но са нападнати и бебето е отвлечено. Когато вкарват Осман в крепостта, Давут се разпорежда на хората си да го убият. Палачите се опитват да го удушат, но Осман започва да се защитава.

Кьосем и Хаджи Ага пристигат в крепостта. Осман продължава да се бие с палачите си, но накрая те го хващат и хвърлят въжето на шията му. После го удушават. Кьосем влиза в крепостта и търси сина си. Осман пада на земята и умира. Давут му реже ухото. Кьосем среща Давут на излизане и вижда, че той носи отрязаното ухо. Тя се заклева да удави пашата в кръвта, която е пролял.

След което оплаква сина си. Давут носи доказателството, че Осман е мъртъв на Мустафа и на Дилруба. Великият везир и жена му си говорят. Еничарите арестуват Давут по заповед на новия господар султан Мустафа за убийството на Осман. Кьосем отказва за момента да качи на престола принц Мурад. Халиме като регент е издала заповед за арестуването на Давут. Дилруба моли майка си да спаси съпруга ѝ. Отвеждат Давуд паша в тъмницата. Там го чака Кьосем. Показва му въжето, с което е бил обесен султанът.

После дава въжето на палачите, но заповядва Великия везир да умре в мъки и излиза от килията. Хюмашах е решила да замине. Бюлбюл я моли да остане. Тя обаче казва, че в столицата има само горчиви спомени. Моли Бюлбюл да тръгне с нея, но той предпочита да остане с Кьосем. Всики предатели се езекутират по заповед на Кьосем.

Някои умират в мъки, други с по-лека смърт. Давут е измъчван до смърт, но накрая издъхва. Убит е и учителят на Осман и съпруг на Джанет. В харема една от наложниците убива Дилруба с поздрав от Кьосем Султан. Представят принц Мурад като кандидат за трона. Кьосем се радва, че ще бъде регент. Халиме е при сина си. Пие от едно питие.

Докато сервират храната, наложницата праща на двамата поздрави от Кьосем. Халиме е отровена и умира в мъки. Вика за помощ Мустафа, но той е неадекватен. Мурат и Кьосем излизат на балкона на двореца. Тя обявява своя син за султан и всички му се покланят…

 

Източник:  За Жената