Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Изминават 10 години, Мурад е решил да управлява самостоятелно,...

Днес в Кьосем: Изминават 10 години, Мурад е решил да управлява самостоятелно, а не под влиянието на Кьосем

124
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (23-и април) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

След 10-годишно управление на Кьосем като регент на султан Мурад IV, империята е в упадък. Султанът избива най-близките си хора, но враговете му отново вдигат бунт. Кьосем предлага синът ѝ да изпълни исканията на бунтовниците.

Мурад решава да излезе пред дивана. Хафъз паша излиза пред бунтовниците, въпреки заповедта на султана. Тълпата го линчува и убива. После искат падишахът да им покаже принцовете, защото си мислят, че ги е убил.

Когато Баязид излиза всички го поздравяват. Бунтовниците искат гарант, че принцовете няма да бъдат убити. Великият везир Топал паша и Шейх ул Ислям стават гаранти. Тълпата си разотива, а Кьосем се кани да си отмъсти на тези, които участват в бунта. Принцеса Фария бяга от Ватикана към Константинопол.

Кардинал Маркус, племенник на папата, е убит от принцесата. Тя има новина за султана. Кьосем разбира, че Мурад е напуснал двореца. Падишахът е при главния мюфтия и е решил да си отмъсти на бунтовниците. Топал паша работи за организаторите на бунта.

Спахиите продължават да притискат Мурад. Той дава заповед на верните си войни да се справят със спахиите. Бунтовниците са получили посланието. Гевхерхан е щастливо омъжена. Мурад отива на гости у сестра си. Кьосем е озадачена. Султанът отива при Айше след като се прибира в двореца. Докладват на Кьосем, че синът ѝ се е върнал.

Мурад е решил да управлява самостоятелно, а не под влиянието на Кьосем. На сутринта той отива при майка си да го благослови. Съобщава ѝ, че е излязъл и е взел важни решения. Но не ѝ казва какви са. Мурад излиза пред народа. Обещава, че ще събере дивана.

Обвинява Топал паша, че е станал изменник. Кьосем научава, че султанът е бил на гости на дъщеря  ѝ. Топал паша се оправдава. Султанът взима един боздуган и му разбива главата. Мурад призовава някой от враговете му да излезе на двубой с него. Народът се покланя пред своя господар…

 

Източник: За жената