Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Принцеса Фария пристига в Истанбул, моли султана за убежище

Днес в Кьосем: Принцеса Фария пристига в Истанбул, моли султана за убежище

128
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (24-и април) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV. Пирати нападат принцесата. Тя заповядва да вдигнат бяло знаме.

Хаджи ага докладва на Кьосем, че Великият везир е бил убит. Султанът назначава за свой ръководител на правителството Мехмет паша.

После арестува дясната ръка на Топал паша. На негово място назначава друг от пашите. Султанът заповядва на мюфтията да открие всички изменници.

Гивхерхан търси брат си. Той ѝ казва, че съпругът ѝ е бил изменник. Синан паша изпраща съобщение на ръководителите на бунта да се покрият, за да не ги стигне отмъщението на падишаха. Кьосем се намесва в защита на дъщеря си.

Пита сина си защо не се е съветвал с нея, когато е взел решението. Кьосем му казва, че няма да се уплаши от никого. Мурат я моли да застане до него, без да обсъжда решенията му. Кьосем отново подчертава, че е регент на империята. Синът ѝ я предупреждава да не взима и изпълнява решения без негово съгласие. Принцовете се интересуват защо е убит Топал паша.

Те си мислят, че тяхната Валиде не би направила това без причина. Атике им казва, че не Кьосем, а султанът е убил пашата, както и много други изменници. Стрелецът Мустафа паша съобщава на султана, че е довел принцеса Фария Бетлем. Той се разпорежда да я доведат в двореца. На пристанището нападат принцесата.

Тя показва завидни фехтовални умения и се справя с нападателите, които са от стражата на султана. Самият падишах лично я докосва с меча си. Принцесата разбира това и се покланя. Тя казва, че преоблечените като бостанджии са наемници – католици, които са искали да я убият. Тя моли султана за убежище.

Разказва на падишаха, че във васалната на империята Унгария хората на папата са свалили кралицата с преврат, като са убили баща ѝ. Мурад ѝ вярва и дава закрилата си на Фария.  Организаторът на бунта се разпорежда да убият принцесата, но преди това трябва да вземат писмото на папата срещу султана, което се държи от принцесата.

Султанът играе шах с братята си. Всички заедно се събират на вечеря, само Гивхерхан я няма. Тя е в траур и непрестанно плаче. Пита майка си защо са убили съпруга ѝ. Обвинява Кьосем, че и тя е поискала смъртта на Топал паша.

Мурад казва, че Валиде няма общо със случая, а той е издал заповедта. После ѝ обещава, че отново ще направи всичко, за да я направи щастлива. Султанката набира смелост и казва на Силектар, че ще страда, ако нещо му се случи.

Източник: За Жената