Начало ВЕСТИ Шефът на „Антикорупция“ с шокиращо разкритие за волностите и охолния живот на...

Шефът на „Антикорупция“ с шокиращо разкритие за волностите и охолния живот на кметицата Иванчева!

93
Сподели
Позволявали са си много волности. Вдигат се и отиват в някоя държава на почивка. Заради това и веднъж е имало отлагане на предаването на подкупа. Това заяви шефът на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев относно ареста на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева.

Той разказа и колко нагли са били кметицата и заместничката й. „Решават, че им харесва в чужбина и казват – оставаме тук за още няколко дни. Точно така са отложили и предаването на подкупа“, каза Георгиев.

Той коментира  и това дали съдията по делото срещу арестуваната кметица трябва да си направи отвод, защото се е изказвал ласкаво към него и съответно според някои има конфликт на интереси. „И аз мога да кажа за съдията много ласкави неща. Няма как да има отвод. Ние нямаме никакви правомощия по извършване на действия по разследването. Тези неща се вършат единствено и само от прокуратурата“, каза Георгиев.

Той се закани, че всички нечисти практики ще приключат: „Слагам си моето име зад тази комисия и всичко вече е „дотук“, просто край“, отсече шефът на антикорупционния орган.

Той не пожела да коментира дали има заплахи срещу него. „Крайно време е в тази държава нещо да се случи реално. Писна ми от анализи и съвещания. Ето, това беше един случай, който започваме“, завърши Георгиев.