Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад и Фария се сближават, съобщават на Кьосем, че...

Днес в Кьосем: Мурад и Фария се сближават, съобщават на Кьосем, че господарят е убил спахиите, с които се е срещнала

255
Сподели

Вижте какво ще се случи днес (25-и април) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Докладват на Кьосем за пристигането на принцесата. Тя се разпорежда на Айше да проучи защо султанът е приел тази чужденка.

Айше се радва, че юздите са в ръцете на Мурат и се надява, че ще започне тяхната ера. Принцовете коментират, че наследникът на султана е принц Баязид.

Френският и римският посланик искат аудиенция при султана. Той ги приема. Папата моли султана да предаде принцесата.  Казват му, че принцесата е убийца. Еничарите се притесняват, че падишахът не си е изпълнил обещанията.

Кьосем им обещава, че ще изпълни обещаното, но ако еничарите се надигнат отново, ще ги попилее. Все пак агите искат да свалят султан Мурад и да поставят на трона Баязид. Принцесата си признава за убийството и дава тайното писмо на Мурат. Той я предупреждава, че ако го е излъгала, ще ѝ отнеме живота.

Принцесата отговаря с контра въпрос, искайки защитата на падишаха от нейните преследвачи. Верните хора докладват на султана, че Кьосем се е срещнала със спахиите. Мурад се ядосва на майка си. Мурад се ядосва на тази среща и се разпорежда през нощта да отидат на лов.

Взима със себе си Баязид. Мурат намира спахията Джадъ Осман. В кръчмата започва битка и по заповед на падишаха шефът на спахиите е обезглавен. Мурат обяснява на брат си, че те са потомци на династията и че никой род няма да вдигне глава срещу държавата. Принцесата излиза на разходка в нощен Истанбул. Хизарфен не може да разчете писмото.

Открива, че е кодирано. Без да иска полива писмото с вода. Султанът проследява принцесата до християнската църква, където тя се моли на Бог. След молитвата тя вижда Мурат до входа на църквата. Тя му казва, че е дошла да се помоли и че не е очаквала да се срещне с него. Той ѝ предлага двамата да се разходят. Айше отива при господаря, но ѝ докладват, че падишахът не е в покоите си.

Тя се опитва да разбере къде е ходил любимият ѝ. Съмнява се дали не е бил с принцесата. Спахиите научават за убийството на техния съмишленик. Хаджи ага съобщава на Кьосем, че господарят е убил спахиите, с които се е срещнала. Мехмед заповядва да се свика дивана пред спахиите, агите, еничарите и поданиците … да си дадат нов шанс и я кани на пикник с Назлъ и бебето.

Източник:  За Жената