Начало ВЕСТИ Драма без край: Британски съд потвърди жестоката присъда за 2-годишния Алфи и...

Драма без край: Британски съд потвърди жестоката присъда за 2-годишния Алфи и не го пусна за лечение в Италия

133
Сподели

Британският Апелативен съд отхвърли искането на родителите на тежко болното дете Алфи Еванс,  да им бъде позволено да го откарат от Ливърпул в Италия за по-нататъшно лечение, съобщава вестник Mirror.

Както вече съобщи ВВС, Лондонският Върховен съд постанови във вторник, че Алфи Еванс не може да бъде прехвърлен в италианска болница, за да продължи лечението му. 2-годишното момченце е диагностицирано с дегенеративно заболяване на мозъка, повече от една година е в кома и бе свързано към система за поддържане на живота с механична вентилация, а и британските лекари смятат, че е невъзможно да бъде спасено.

„Това е ужасно за всички, които са засегнати. Ние сме в процес на съставяне на план за палиативно лечение в болницата Alder Hey. Аз не виждам причина да твърдя, че съдията не е бил прав“, заяви съдията от Апелационния съд Андрю Макфарлън.

По-рано италианските власти решиха да предоставят гражданство на Алфи Евънс, който от декември 2016 г. е в кома в ливърпулската болница.

Родителите на Алфи се борят, за да им бъде позволено да вземат собствени решения за съдбата на детето си. Те искат да пробват други методи на лечение и имат намерение да прехвърлят детето в Рим, където лекарите от педиатричната болница Bambino Gesu на Ватикана, желаят да продължат лечението. Според BBC в понеделник британските лекари са изключили Алфи от животоподдържащата системи.

Но детето не умря, а баща му Том Еванс обяви пред протестиращо в защита на Алфи множество, че макар и да изглежда невероятно, наистина се е случило чудо. Синът му все още е жив и диша самостоятелно.

Според съдия от Върховния съд в Лондон обаче, вместо да транспортират детето в Италия, родителите му могат да разгледат варианти за неговото преместване от интензивното отделение в редовно, хоспис или да си го приберат у дома. Освен това, независимо от факта, че момчето започна да диша самостоятелно, съдията отхвърли твърденията, че е му е станало по-добре, след като са го откачили от животоподдържащата система.