Начало ВЕСТИ Гореща новина около зловещата и мистериозна смърт на страшилището Горан Горанов

Гореща новина около зловещата и мистериозна смърт на страшилището Горан Горанов

143
Сподели
Софийски прокурори са поели разследването на мистериозния случай със смъртта на затворника Горан Горанов, който издъхна в килия преди година. Това стана ясно от изявление на апелативния прокурор на Бургас Любомир Пантелеев по време на брифинг, на който бе представен годишния доклад на държавното обвинение в морския град.

Папките с материалите по делото на Горан вече са изтеглени в Софийска Градска прокуратура по разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, уточниха от бургаската прокуратура.

Не е ясно обаче защо се е наложило разследването да бъде прехвърлено в София, уточнява в. Монитор.

Последните действия по случая са свързани с назначаване на съдебно-техническа експертиза, която да бъде извършена от специалисти в областта на отоплителните система и да установи какво псе е случило с парното в килията. Една от версиите е, че Горан е изтръгнал тръбата на отоплителната инсталация и е бил сварен от парата. Другата версия е, че тръбната система е изгърмяла, вследствие на авария.

34-годишният Горан Горанов бе открит мъртъв зад решетките на 25-ти март 2017-та година. Според заключението на съдебните лекари, той е издъхнал от масиран инфаркт. Близките му обаче изпратиха до медиите снимки на трупа, от които се вижда, че тялото на пандизчията е буквално сварено, а кожата му свлечена. Родителите заявиха тогава, че когато транспортирали трупа от затвора в моргата, дрехите на Горан били мокри и се заканиха, че ще изпратят до Главния прокурор Сотир Цацаров искане за повторни кръвни и тъканни проби за нови изследвания, които обаче да бъдат извършени в София.

„Надяваме се да разберем каква е истината за смъртта на Горан и какво е имало в кръвта му. Знаем, че през последните 15 дни преди да почине, той е бил абсолютно неадекватен, но не е ясно защо. Вярваме, че прокуратурата ще разкрие какво се е случило“, заявиха близките на Горан.

Според тях е имало свидетели сред затворниците, които са чули Горан да крещи неистово и да блъска в килията си преди да издъхне. Роднините подозират, че той е изпаднал в хистеричен пристъп и в момент на ярост е изкъртил тръбите, по които тече парното.

„Дори да е станала авария при която врялата вода и парата са го изпържили, то никой не му е помогнал. Затова и дрехите му са били мокри, а кожата изгорена. Може наистина да е получил инфаркт, но от болката от попарването. Иначе той беше физически много здрав, на 34 години в разцвета на силата си“, твърдят роднините.