Начало ЗДРАВЕ Как да активирате хормоните за отслабване и бързо ще стопите мазнините!

Как да активирате хормоните за отслабване и бързо ще стопите мазнините!

495
Сподели

От хормоните в значителна степен зависи нашето здраве, настроение, външен вид, сън, апетит, сила на волята.

Те контролират капацитета на тялото ни. Основните полови хормони при жените и мъже са естроген и тестостерон, като има още множество различни хормони, които контролират тялото.

Ще има невероятен ефект ако знаете точно как и защо въздействат хормоналните нива върху вашия организъм.

Има някои хормони, които контролират жаждата и намаляване на теглото и те са инсулин, кортизол и лептин. Изграждане на специфични навици в ежедневието ви може да помогне на хормоните, които се използват като част от контролирането на апетита и получаване на тялото, което искате.

Много хора са запознати с израза „инсулин“ във връзка с диабет. Какво ви се яде и как се храните засяга нивата на инсулина. Когато ядете прекалено голямо количество захари, тогава се произвежда много инсулин и клетките не могат да го асимилират. За да се контролира нивото на инсулина, яжте малко на вечеря, наблягайте на зеленчуците и зърнени храни богати на фибри, на всеки 2-3 часа.

Кортизолът е „тревожния хормон,“ който влияе на глюкозата, управлява храносмилателната система. За да се контролира нивото на кортизол, отидете на разходка, не яжте “на крак”, хранете се бавно, ограничете кофеина и спете най-малко 7 часа.

Теглото също се идентифицира и с хормона, наречен лептин, който се освобождава от мастните клетки. Неговата енергия е голяма и влияе на тялото ви, има решаваща роля за регулацията на апетита и работата на метаболизма. Консумирайте повече риба, рибено и ленено масло. Доказано е, че лептиновите нива се покачват, когато сте добре отпочинали и възстановени. При липса на достатъчно сън тялото започва да компенсира недостига на енергия със зачестено усещане за апетит

Какво е решението?

Яжте малки порции на всеки 2-3 часа, което включва зеленчуци, постни протеини и здравословни мазнини. Освен това, трябва да спите 7-9 часа на нощ и да стойте далеч от преработени и сладки храни.

 

Източник: За жената