Начало ЗА ДОМА Като ги засадих им сложих малко от тази подправка в корените, не...

Като ги засадих им сложих малко от тази подправка в корените, не съм яла по- сладки домати след това

443
Сподели

Ако имате една кутия излишна сода за печене във вашата кухня, е време да я използвате за напълно неочаквани неща.

Оказва се, че содата може да замести няколко вида препарати и да помогне за решаването на козметични проблеми. Най-приятното е, че е доста евтина и я има навсякъде.

Приложение на содата за хляб За да бъде вашият омлет пухкав и сочен, добавете малко сода към него. Идеалният процент е една четвърт чаена лъжичка на 3 яйца.

 

ползата от сода

Потопете бобът във вода с щипка сода преди да го приготвите, така че да може да се сготви доста по-бързо.

ползата от сода

Содата неутрализира миризмата на лук, чесън или риба. След като работите с тези ароматни продукти, разбъркайте малко сода с вода и разтривайте ръцете си, след това изплакнете с топла вода.

ползата от сода

Съвет за градинарите: за да са сладки плодовете от доматите, изсипете малко сода в корена на растението.

ползата от сода

Изгореното дъно на тиган може лесно да се почисти, като се изсипе половин чаша сода на дъното и се разреди с вода. След това сварете водата.

ползата от сода

Сода ще ви помогне да премахнете неприятната миризма, не само в хладилника, но и в съдомиялната машина . Изсипете една чаша сода или половин, ако е по- малък уреда и стартирайте машината в обичайния режим.

ползата от сода

За да премахнете болката от слънчево изгаряне ,  направете вана със сода. Необходимо е водата да е със стайна температура и да сложите чаша от чудотворния прах. Вие веднага ще почувствате облекчение!

ползата от сода

Содата ще почисти микровълновата ви печка перфектно! Просто разредете една супена лъжица в чаша вода и я загрейте на максимален режим за 3-5 минути.

ползата от сода

Гъбички на краката може да се излекуват, като всяка сутрин или вечер правите солена баня. Сложете 3 супени лъжици сода на 5 литра вода и оставете краката в получената смес за 20 минути.

ползата от сода

Вода и сода ще ви помогнат да премахнете сърбежа от ухапване от насекоми. Нанесете върху раната и я оставете да изсъхне

ползата от сода

За красотата на косата, както и за пълно почистване от лак или пяна, добавете половин чаена лъжичка сода към шампоана.

ползата от сода

За да стане месото по-крехко, поръсете със сода и го изпратете няколко часа в хладилника. Преди да го сготвите трябва да се измие добре.

ползата от содаКакто можете да видите, една проста съставка като содата може да донесе толкова много полза! Не позволявайте на това чудо с толкова много разнородни приложения да се изгуби в кухненския шкаф и разкажете на приятелите си за ползите от нея!

 

Източник: За жената