Начало ЗДРАВЕ Случи се на морето – влудяваща, нетърпима болка в ухото! Помогна ми...

Случи се на морето – влудяваща, нетърпима болка в ухото! Помогна ми хазяйката – загря мястото, капна 2-3 капки и за 1 ден се оправих!

175
Сподели

Отит на средното ухо – възпалително заболяване на ухото, свързано с инфекция. Често заболяването се проявява под формата на остра болка в ушите, треска, временна загуба на слуха.

Днес ще споделим с вас ефективно лечение за катарния (острия възпалителен) отит на средното ухо, който се открива в 50% от клиничните случаи. За лечение на гноен отит лекарите често използват силни антибиотици.

При катарален отит се възпалява лигавицата на ухото, в резултат на което се намалява проходимостта и това е стимул за по-нататъшното развитие на инфекция.

Често пациентите изпитват силна болка при натискане на трагуса – малката издатина на хрущяла във външното ухо. Също така при кихане, преглъщане, кашлица болката отеква в зъбите или темпоралната област.

лечение на отит с народни средства

Лечение на отита с народни средства ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ: 2-3 ореха преса за чесън синя лампа (рефлектор на Минин) или торбички със загрята морска сол

Сложете орехите в пресата и натиснете, така че да изстискате малко орехово масло. Преди да капнете от маслото в ухото, засегнатата област трябва да се загрее с помощта на синята лампа или торбички с гореща морска сол в продължение на 5-10 минути.

В никакъв случай не загрявайте ухото, ако от него излиза гной! Така може само да си навредите, като разпространите инфекцията. Затоплянето се прави само когато има симптоми на възпаление на средното ухо, но не и нагнояване.

Процедурата трябва да се прави 3-4 пъти на ден. След затоплянето е необходимо да капнете във всяко ухо по 2-3 капки орехово масло. Тази процедура не може да се прави при наличието на висока температура, силно замайване и дезориентация.

Важно е да се разбере, че този метод помага за облекчаване на симптомите на едно много сериозно заболяване. Дори и да се отървете от силната болка, трябва да посетите отоларинголог.

 

Източник: За жената