Начало ВЕСТИ Шокиращи разкрития за шофьора на автобуса-ковчег от АМ „Тракия“, Веселин имал…

Шокиращи разкрития за шофьора на автобуса-ковчег от АМ „Тракия“, Веселин имал…

156
Сподели

Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала „Тракия“ на фаталния петък, 13 април, има шест глоби от КАТ, сред които и за каране без колан, съобщава „Телеграф“.

Веселин Георгиев бе зад волана на рейса на „Юнион Ивкони“, когато той бе блъснат от лек автомобил „Рено Меган“, каран от 29-годишната плевенчанка Цвета Таскова.

35-годишният мъж не успя да овладее возилото и го обърна в канавката, премазвайки до смърт шестима души. 26 човека бяха ранени при зловещия инцидент.

Виновницата за катастрофата, която сега е на свобода срещу гаранция от 5 бона, има едно нарушение за 10 години стаж като шофьор – засичана е с 0.9 промила алкохол в кръвта през 2016 г.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил.

„Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.“, уточниха от полицията.

През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева. През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението.

Отделно го спипали пак без колан. Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от „Юнион Ивкони“ е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията./Блиц