Начало ВЕСТИ ПОТРЕСАВАЩ АБСУРД! Изритаха плевенчанка на улицата, след като жилището й започна „да...

ПОТРЕСАВАЩ АБСУРД! Изритаха плевенчанка на улицата, след като жилището й започна „да расте“

250
Сподели

Плевенчанка остава на улицата след спор с общината. Жената обитава общинско жилище от 25 години. Оказва се обаче,

че жилището може да расте, поне по документи – в един момент апартаментът станал толкова голям, че жената трябвало да го освободи, предава Би Ти Ви.

Диляна Маринова използва втория етаж от общинския имот на „Къкрина” 8 от 1994 г. В заповедта за настаняване е вписано, че тя и децата ѝ ще дължат наем за 37 квадрата, но след 11 години жилището започва поетапно да расте.

През 2006 г. жилището става с размер 46 кв. м., а само 11 дни по-късно, то е пораснало до 78 кв. м.

Жената се съгласила с по-високия наем, но успоредно с това настоявала да бъде извършено експертно замерване на използваемата част.

От ОП „Жилфонд” казват, че работят само по документи и не извършват замервания. Така, по документи, Диляна използва 78 кв. м. площ.

„Аз имам право на 25, никога не съм твърдяла, че ми е по-малко, но не е 78 квадрата. Казват ми, че има нова заповед, която е изменила това нещо”, оплаква се Диляна.

От „Жилфонд” се спират на общинска наредба, според която на наемателите се зачислява не ползваемата, а реално застроената площ.

В продължение на четири години казусът се гледа на всички съдебни инстанции. В началото на април след решението на върховния касационен съд Диляна отново получава заповед за напускане на общинския имот.

„Аз няма къде да отида. В момента съм безработна, пред пенсия съм, няма квартири”, казва Диляна.

Докато води делата наемателката отказва предложен ѝ в замяна друг общински имот, като така губи и правото на картотека за пет години./ПИК