Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Мурад и Фария се целуват, Кьосем научава, че султанът...

Днес в Кьосем: Мурад и Фария се целуват, Кьосем научава, че султанът е решил да тръгне на поход срещу унгарския крал

138
Сподели

Прочетете какво ще се случи днес (3-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Айше се оплаква на Силяхтар. Моли го да ѝ помогне.

Той обещава, но не мисли, че ще успее да се справи. Пита Айше как е достигнала до онези хора. Тя отговаря, че е дала бележката на един от командирите на спахиите. Синан паша казва на кардинала, че знае къде се крие майката на принцесата.

Султанът заповядва на Силяхтар да не се занимава с Айше Султан, а да отидат заедно в гнездото на бунтовниците и да ги унищожат. Агите на спахиите чакат в един хан да се появи Кюмрю ага. В това време султанът напада с хората си убежището на враговете си.

Кьосем отново се кара на Айше, защото е нападнала принцесата. Любимката казва, че ще се самоубие. Кьосем ѝ разрешава да остане в двореца от името на сина си, при условие, че той няма да я вижда. Султанът връща на Естер хатун откраднатото богатство.

Силяхтар казва на ковчежничката, че изменниците, които са я нападнали, вече са понесли наказанието си. Докладват на принцесата, че султанът се е върнал в двореца. Двете сестри коментират брака. Гевхерхан се засяга от думите на Атике. Естер показва на Мустафа паша колко го харесва. Той й намеква, че също я харесва, но си тръгва.

Султанът отново приема принцесата, въпреки протокола и за изненада на Лялезар калфа. Фария се извинява на господаря заради присъствието си в двореца. Мурад ѝ казва, че не трябва да се чувства смутена. Докато двамата говорят, султанът я целува. После казва, че ще остане близо до него.

На излизане от покоите на падишаха принцесата среща Кьосем. Валиде заповядва, че трябва да знае всяка стъпка на гостенката си, особено кога посещава сина ѝ. Кьосем се вижда със сина си. Той я пита с какво са я заплашили бунтовниците. Валиде отговаря, че те искат да го свалят от трона и да приключат с него, както са постъпили с покойния му брат Осман.

Кьосем го уверява, че докато е жива няма да позволи да го свалят от трона. Мурад заявява, че с нея или без нея тронът вече е негов. Кьосем се среща с Главния мюфтия. Той ѝ казва, че спахиите дезертьори са полудели и че бунтът назрява. Тя го уверява, че винаги е била и ще бъде султанка и няма да изостави държавата. Принцесата учи Атике да се дуелира. Синан паша дава отговор от принц Ищван на султанското писмо. В него унгарския крал пише, че това не е работа на султана. Мехмед го сваля от трона и заплашва с война.

Ищван е заловил майката на принцесата – кралица Катерина и я хвърля в тъмница. После пише заплашително писмо до султана. Мурат се ядосва и обявява война на унгарския крал, като лично повежда войската си. Принцесата научава, че майка ѝ е била заловена и е заложница на Ищван. Синан паша наблюдава от далеч разговора между Фария и неговата пратеничка. Докладват на Кьосем, че султанът е решил да тръгне на поход срещу унгарския крал Ищван.

Тя решава, че готвят капан на господаря. Заповядва на верните си паши да го разубедят. Кьосем заявява, че ще попречат на тази игра. Атике разбира, че любимият ѝ паша ще тръгва на поход. Тя е притеснена. Принцесата разбира, че единственият начин да спаси майка си е да остане при султана./За Жената