Начало ВЕСТИ Ужас в Сандански! Кон заби зъби в гушата на малко дете, изрита...

Ужас в Сандански! Кон заби зъби в гушата на малко дете, изрита го свирепо в гърдите, а после…

94
Сподели

8-г. момченце от Сандански е пострадало, след като било ухапано по гушата от кон, който преди това го изритал в гърдите. Конят е на семейството, което има ферма в санданско село, пише struma.bg.

Инцидентът с малчугана станал в следобедните часове на неделния ден, докато семейството било във фермата. Детето си играело край един от конете, който в този момент се хранел.

Внезапно животното изритало детето и го ухапало за шията. Писъкът на момчето изкарал акъла на родителите му, които, обезумели от случилото се, транспортирали малкия юнак с отпечатъци по гушата и болки в гърдите към Спешна помощ в курортния град.

Детето е прегледано и пренасочено към приемен блок, където веднага са свикани екип специалисти. Направени са скенер и изследвания. За щастие конят бил с пълна уста, когато ухапал детето, и не е успял да му пререже някоя артерия.

Малкият Сашко се е отървал от зъбите на коня с повърхностна рана, но заради гръдната си травма от ритника на коня е настанен под наблюдение в хирургично отделение на МБАЛ “Югозападна болница” в Сандански./Блиц