Начало КЛЮКАРНИК В следващите епизоди на Кьосем: Фария признава на Мурад, че го обича,...

В следващите епизоди на Кьосем: Фария признава на Мурад, че го обича, раняват и отвличат валиде

107
Сподели

Трансилванската принцеса има сърцето на султана във „Великолепният век: Кьосем”, но е принудена да го предаде Дори споделената любов не може да намери отговор в

следващите епизоди на „ Великолепният век: Кьосем ”. Падишахът едва не убива своята принцеса, а животът на неговата валиде виси на косъм.

Айше умолява Силяхтар да я спаси от заточението.
Той й обещава помощ в замяна на информация за човека, на когото е поръчала отвличането на Фария. Айше султан го лъже, че е помолила Сирвет ага. Синан докладва на пратеника на папата, че Лоренцо не е издал съзаклятниците срещусултана. Казва му къде би могла да се крие Катерина, майката на Ферия. Айше умолява Кьосем – за нея смъртта е за предпочитане пред това падишахът да я прокуди. Валиде смята, че снаха й не е низвергната – просто султанът не я посещава, защото още не й е простил.

Тя казва на сина си къде са бунтовниците – спахии и той ги напада с хората си. Силяхтар връща на Естер хатун бижутата. Атике споделя с Гевхеран, че не иска да я омъжат, без да си признае кое е господарят на сърцето й. Фария моли султана за прошка, защото заради нея цари смут в двореца.

Той отвръща с целувка на думите й. Синан донася думите на Ищван, който търси племенницата си. Мурад побеснява и му отнема двореца. Заплашва Ищван с война, ако продължава да изисква пленницата му. Принцът става още по-дързък. Отвлича Катерина и я притиска предложение за брак. Тя го удря, а той нарежда да я хвърлят в тъмница.

Кьосем изпраща пашите да разубедят сина й, който иска да нападне Трансилвания. Кеманкеш я обвинява, че не слуша волята на султана. След това във „Великолепният век: Кьосем” настъпва очаквания обрат. Фария е принудена да предаде любимия, за да спаси живота на майка си, затворена в Тимишоара. Касъм научава, че Гюлбахар е получила разрешение да се прибере и казва на майка си.

Кьосем не одобрява нито решението за поход на Мурат, нито че иска да се види с Баязид и майка му. Казва му, че ако рискува подкрепата й, рискува трона си. Фария се маскира и остаовя отрязана свинска глава на трона на падишаха. Мурад губи контрол и иска главата на провокатора. Силяхтар успява да рани маскираната Фария, но тя успява да се скрие. Мурад случайно чува разкаянието, че е била принудена да извърши подобно нещо.

Маргарита иска да защити принцесата, но падишахът нарежда да я хвърлят в тъмница. Предаденият Мурад споделя с майка си историята. Фария се надява да разкаже всичко, но Силяхтар й казва, че вече няма да види господаря. Принцесата доказва думите си, без да знае, че султанът скришом наблюдава разпита й. Султанът разбира, че само Синан паша може да е предателят, но той успява да го разубеди. Кьосем иска главата на Фария. Гевхерхан и Баязид се тревожат, че завръщането на майка му няма да бъде за добро, предвид измяната й. Атике се среща с Фария, която й признава, че обича султана.

Силяхтар нарежда на Естер да открие Пайка, а тя го прелъстява. Атике казва на Мурад за чувствата на Фария. Силяхтар намира шпионката Пайка убита. Гюлбахар султан се прибира в двореца и се вижда с Баязид. Припомня на наложниците колко са й задължени. Кеманкеш потвърждава пред султана, че Фария е била принудена да действа, за да спаси майка си. Кьосем не може да спре сина си да извърши поход. Умолява го поне да вземе Баязид, за да се застрахова срещу държавен преврат. Касъм и Елянур поддържат тайна връзка, която трябва да се скрие от харема.

Мурад поверява двореца на Баязид, докато е на лов. Гюлбахар се страхува, че валиде ще я отстрани. Кьосем раздава храна на бедните и бунтовниците нападат свитата й. В суматохата Мехмед – син на убит спахия, ранява тежко султанката. Баязид пристига, но там установява, че са отвлекли Кьосем. Мурад иска да види Фария. Тя излиза от тъмницата и му казва, че го обича. Докато двамата се радват на първите дни на любовта си във „Великолепният век: Кьосем” заговорите продължават. Синан иска от Гюлбахар благословия да обезглави главатаря на бунтовниците. Целта е да не се разбере, че е организирал похищението на валиде./ За Жената