Начало ВЕСТИ Изумително! Броени дни преди смъртта си великият Стивън Хокинг е разкрил най-голямата...

Изумително! Броени дни преди смъртта си великият Стивън Хокинг е разкрил най-голямата тайна на нашата вселена! Никой не е подозирал!

598
Сподели

Начало Разкрития Стивън Хокинг: Нашата Вселена не е единствена!

Дори и след смъртта си Стивън Хокинг си остава легенда. Големият учен е направил разкритие, което променя изцяло представите за Космоса и за астрономията.

 

Десет дни преди смъртта си той изпраща последната си научна статия за публикуване, като заявява, че според законите на физиката може да има множество Вселени, подобни на нашите.

Тази статия е публикувана в списание Journal of High Energy Physics, където Хокинг и съавторът му Томас Хертогб въвеждат нова теория за произхода на Вселената, която може да реши няколко важни проблема.

В тази статия се твърди, че нашата Вселена е само една от поредица от паралелни вселени, управлявани от едни и същи закони на физиката.

Новият труд на Хокинг и Хертог разчита на теорията на струните. Това е клон на физиката, който се опитва да обедини квантовата физика и теорията на относителността. Те твърдят, че в непрекъснатото разширяване на Вселената има граница, в която се променя разбирането за времето, както го познаваме.

„Когато следваме еволюцията на нашата Вселена, в един момент стигаме до границата на вечното разширяване на Вселената, където нашите представи за времето престават да имат значение“, казва Хертог.

Ако тази теория се окаже вярна, това би означавало, че може да има повече Вселени, подобни на нашите. Също така, могат да възникнат първични гравитационни вълни. Но този нов модел все още не е доказан. И физиците ще се нуждаят от повече данни и по-добро разбиране на струнната теория, преди всичко да е възможно.

Съществуващите инструменти, използвани за търсене на гравитационни вълни, вероятно все още не са достатъчно чувствителни, за да намерят доказателства за тази теория, твърди Хертог.

„Ако можем да намерим тези доказателства, тогава можем по-добре да разберем как е създадена Вселената след Големия взрив. А също така да научим подробности и за паралелните вселени, които, според Хокинг, са „залепени“ на нашите.