Начало ВЕСТИ Майката, която разплака премиера Борисов, проговори от Холандия!

Майката, която разплака премиера Борисов, проговори от Холандия!

238
Сподели
Красимира Обретенова – майката, заради която премиерът Бойко Борисов се разплака, проговори от Холандия, където замина, за да осигури добър живот на болното си дете.

„При семейство съм, което е от Варна. То е в почти същото състояние като моето момиченце“, поясни майката на детето с увреждания.

„Познавам социалната система на Холандия от много години. За да се започнат грижите за детето трябва да се направи адресна регистрация, плащане на здравни и социални осигуровки и системата вече идва при теб – най-общо казано.

Всички специалисти, които са необходими за детето, идват при нас и ни помагат. Образно казано вече и системата поема грижите това дете да развие потенциала си.

Междувременно родителят има възможност или да работи или да бъде асистент на детето си, но това няма нищо общо с понятието „асистент“, каквото е известно у нас“, поясни Обретенова.

„Все още ни предстои регистрация в общината. За щастие цялата система тук е „електрифицирана“ – нещо, което е добре за всички и нещо, което от години се опитвах да променя в България“, каза още майката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!